Utbildningar inom djur och natur

Har du alltid velat jobba med djur eller älskar naturen? Här har vi samlat utbildningar inom djur och natur. Du hittar alltifrån utbildningar till djurskötare och veterinär till biolog och skogsskötare. Perfekt för dig som är djurvän eller har ett stort friluftsintresse.
Visar 1-20 av 409 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 409 träffar
1
2
3
4
...
21

Mer om djurutbildningar

Vill du ägna din framtid åt djuren? Är du kanske intresserad av att jobba som djurvårdare eller med frågor som rör djuretik? Utbudet av djurutbildningar är stort! Här finns flera djurutbildningar med olika inriktningar. Allt från djurhållning och djurvälfärd till veterinär och utbildningar inom djuretik. Vad vill du utbilda dig inom?

Variationen inom djurutbildningar

Att jobba med djur är för många en dröm som hängt med sedan barnsben. Det finns flera olika variationer av yrken som involverar både djurskötsel och friluftsliv. Att jobba med djur kan innebära att du jobbar på en djurpark, inom lantbruk, som veterinär eller kanske på jordbruksverket. Som djurskötare klappar och gosar du inte bara med gulliga djur om dagarna – även om det såklart också ingår i jobbet – utan jobbet kan stundtals vara tungt både fysiskt och psykiskt. 

Men en djurutbildning leder såklart inte bara till ett jobb som djurskötare. Variationen är stor och en djurutbildning kan passa även dig som vill jobba som veterinär eller biolog, eller dig som vill fördjupa dina studier ytterligare och kanske forska inom ämnet.

Här kan du läsa mer om olika inriktningar som ryms inom djurutbildningar:

Olika utbildningstyper

För dig som vill gå en djurutbildning finns flera olika utbildningstyper att välja mellan. Går du till exempel naturbruksprogrammet på gymnasiet kan du välja inriktningen djurskötare redan där. Motsvarande utbildning finns även på komvux. På universitet och högskola kan du läsa allt ifrån biologiprogrammet och kandidatprogram inom miljö- och hälsoskydd, till kurser inom djuretik och djur- och växtfysiologi. Vill du fördjupa dina studier ytterligare finns även flera masterprogram med inriktning djur och natur. Djurutbildningar finns även med olika inriktningar på yrkeshögskola.

Vilken utbildning ska du välja? Det beror till stor del på din bakgrund och vad du har för mål med dina studier. Se till att läsa på om vad som krävs för just den yrkestitel du drömmer om! Vissa yrken kräver universitetsexamen, medan andra yrken är mer flexibla när det kommer till utbildningen.

Djurutbildningar på distans

Vill du helst kunna läsa på distans? Många djurutbildningar går att läsa på distans! Filtrera i listan ovan för att hitta en distansutbildning som passar dina mål.

Djurutbildningar utomlands

Ta chansen och gå din drömutbildning utomlands! Att gå en djurutbildning utomlands ger dig en inte bara en utbildning, utan kan även skapa minnen för livet. Vill du gå en djurutbildning på en skola utomlands kan du antingen ansöka om att läsa en eller flera terminer utomlands – men det förutsätter att du redan studerar på ett svenskt universitet. Om du inte redan läser på ett svenskt universitet kan du ta hjälp av en agent som förmedlar utlandsstudier eller så kan du helt enkelt ansöka på egen hand till något av världens alla universitet!

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv