Visa allastudier.se som: Mobil

Yrkesväktare - flex (kurspaket)

Vuxenutbildning Göteborg Stad
Sammanfattning
Komvux
Stockholm
Klassrum
Startdatum: Löpande - Stockholm

Yrkesväktare - flex (kurspaket)

Denna utbildning anordnas via GRvux!
Läs mer om yrkesutbildningen på: www.grvux.se 
Ansökan gör du via länken: GRvux

Förkunskapskrav
Godkända betyg i Svenska 1/Svenska som andraspråk 1  samt godkända betyg i Engelska och Matematik på grundläggande nivå. Du måste kunna uppvisa ett rent belastningsregister för att få genomföra APL på ett bevakningsbolag. Grundläggande datavana rekommenderas då utbildningen sker flexibelt.

Väktarutbildningen är en utbildning för dig som vill arbeta med människor, bevakning och säkerhet. Denna väktarutbildning riktar sig främst till dig som inte tänker läsa vidare då den inte ger gymnasiebehörighet.

Utbildningens innehåll
I utbildningen får du kunskap om människans beteenden, kommunikation, psykiskt ohälsa, socialt arbete med människor utanför samhällets ramar samt kunskaper inom bevakning- och säkerhetsbranschen. Utbildningen innehåller den kompetens som möter de nya krav branschen har på framtidens väktare, där vi ser en omställning från det fysiska och våghalsiga till service, teknik och förebyggande arbete gällande konflikter och våld. Utbildningen är utformad i samråd med BYA (Bevakningsbranschens yrkes- och arbetsmiljönämnd) och uppfyller de krav som finns reglerade i Rikspolisstyrelsens föreskrifter.

Utbildningen varieras med föreläsningar av lärare/externa föreläsare, studiebesök, praktiska övningar, grupparbeten och fältstudier.
Utbildningens upplägg är heltidsstudier och omfattar totalt 750 poäng. Delar av utbildningen är på ett bevakningsbolag, APL (arbetsplatsförlagt lärare) under minst 160 timmar.

Flexibla studier innebär att du använder flera lärformer. Till stor del studerar du via datorn och har möjlighet att träffa lärare för handledning.

Vart leder utbildningen
Som utbildad väktare är arbetsuppgifterna många och väldigt varierande. Du kan arbeta med övervakning, rondering, receptionsarbete, parkeringsvakt samt förebyggande arbete inom bevakningsbranschen. Då utbildningen är framtagen i nära samarbete med branschen är du mycket attraktiv på arbetsmarknaden när du är klar med din utbildning. Goda kontakter skapas mellan elev och bevakningsbolagen under utbildningen samt under APL-perioden.

Kostnader för eleven
Kostnad för kurslitteratur ligger runt 3000 kr. Övriga kostnader som tillkommer för utbildningen är ca 2500 kr. I kostnaden ingår utökad granskning och uniform.  Du som elev får betala för den utökade granskning som genomförs av Länsstyrelsen innan du går ut på APL i den sista perioden. Under APL-perioden måste du som elev har en godkänd uniform som visar att du är elev under utbildning. MoA Lärcentrum hjälper till vid beställning av uniform. Då ingår byxa, jacka samt t-shirts.

Informationsmöte
Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte innan antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

APL (arbetsplatsförlagt lärande)
Det ingår APL (arbetsplatsförlagt lärande) i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får vara beredd på restid till din APL plats.
Vid APL följer du din handledares arbetstider. Det kan betyda att din APL börjar tidigt på morgonen, eller att du gör APL på kvällar och helger. Innan APL ansöker bevakningsbolaget om en utökad granskning hos Länsstyrelsen. Du måste kunna uppvisa ett rent belastningsregister för att få genomföra APL på ett bevakningsbolag. Denna rutin genomför samtliga bolag i branschen vid nyanställning av väktare.

Plats för utbildningen
MoA Lärcentrum
Östra Hamngatan 30 - 34
411 09 GÖTEBORG

Utbildningsanordnare
MOA Lärcentrum

Studieperioder
2018-01-08--2018-07-01
2018-07-02--2018-09-21  Delkurser

  • Bevakning och säkerhet
  • Rätten och samhället
  • Orienteringskurs på gymnasial nivå för studieplanering
  • Orienteringskurs för gymnasial nivå för Ämnesintroduktion
  • Kommunikation
  • Psykologi 1
  • Socialt arbete

Förkunskaper

Godkända betyg i Svenska 1/Svenska som andraspråk 1  samt godkända betyg i Engelska och Matematik på grundläggande nivå. Du måste kunna uppvisa ett rent belastningsregister för att få genomföra APL på ett bevakningsbolag. Grundläggande datavana rekommenderas då utbildningen sker flexibelt.

Vuxenutbildning Göteborg Stad

På komvux kan du slutföra dina grundskole- eller gymnasiestudier eller gå en gymnasial vuxenutbildning. Du har rätt att läsa på komvux från och med andra kalenderhalvåret det år du fyller 20 år. Har du däremot en examen, ett studiebevis eller...


Läs mer om Vuxenutbildning Göteborg Stad och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Vuxenutbildning Göteborg Stad

Recensioner

Det finns inga recensioner för Yrkesväktare - flex (kurspaket)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön