Grön vätgas- tillämpning och utveckling

YrkesAkademin
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Distans
12 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start


Distans
2023-04-10

Distans
2023-09-25
Yrkesakademin

Grön vätgas- tillämpning och utveckling

Utbilda dig inom grön vätgas med en kort kurs

Grön vätgas kommer att vara en avgörande faktor för världens energiomställning till förnybara energikällor. Som energibärare kan vätgas ställa om stora delar av de sektorer som släpper ut mest koldioxid; transportsektorn och industrin. Inom transport förväntas vätgas vara drivmedlet  för tung trafik och sjöfart där batterier inte räcker till.

Under kursen Grön Vätgas – Tillämpning och utveckling bygger du en grundkompetens inom  användningsområden och utvecklingsmöjligheter med grön vätgas. Du kommer bland annat att lära dig om tekniska möjligheter och begränsningar, regelverk, energilager och balanskraft. Du kommer också öka din kompetens inom vätgas i industriell tillverkning,

Få eftertraktad kompetens

Inte bara de stora tillverkande industrierna har ett behov att ställa om sin produktion, utan även flera vindkraftsbolag arbetar med omställning såväl som våra stora energiaktörer på marknaden. 

Detta gör att behovet av kompetens i ämnet grön vätgas är stort, och omställningen  till grön energiteknik kommer påverka många yrkesroller inom olika områden.  

Vem riktar sig kursen till?

Kursen riktar sig till dig som har minst 6 månaders erfarenhet och kompetens från en verksamhet som berörs av pågående energiomställning. Du kan exempelvis arbeta inom logistik, produktion, service eller underhåll. Kursen riktar sig till dig som vill bygga en bred grundkompetens inom området grön vätgas för att kunna hantera nya utmaningar och möjligheter inom ditt yrkesområde. 

Kursens upplägg

Kursen går på distans under 12 veckor. Studietakten är 100 %. Seminarium sker cirka 3 gånger vecka a 2 h/tillfälle. Dessa spelas in och kan även streamas i efterhand. Undervisningen sker delvis på engelska, men självklart ser vi till oklarheter förtydligas till svenska. Säkerhetsutbildning sker enligt svensk standard och material. 

Varför välja YrkesAkademin?

Samarbete med branscher

Praktik/LIA

Distansutbildning med tillfällen på plats

Förkunskaper

Grundläggande behörighet:

  1. Har en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
  2. Alternativt har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i 1
  3. Alternativt är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
  4. Alternativt genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda förkunskaper:

Kursen riktar sig till dig som har minst6 månaderserfarenhet och kompetens från en verksamhet som berörs av pågående energiomställning. Du kan exempelvis arbeta inom logistik, produktion, service eller underhåll. Kursen refererar till frågeställningar, utmaningar och företeelser som du möter i arbetslivet. Du behöver praktisk arbetserfarenhet för att tillämpa den teoretiska kunskapen från utbildningen i verkliga arbetssituationer.

Saknar du behörighet? Bli behörig med reell kompetens! 

Läs mer på ya.se/yrkeshogskola/gron-vatgas-tillampning-och-utveckling/

Ansök på ya.se/yrkeshogskola/gron-vatgas-tillampning-och-utveckling/

YrkesAkademin

Ta nästa kliv i karriären med en YH-utbildning från YrkesAkademins Yrkeshögskola!

Vill du studera och komma in i arbetslivet snabbt? Då är en YH-utbildning perfekt för dig! Hos oss hittar du ett brett utbud av YH-utbildningar, inom allt från Bygg, Hotell och IT till Vård och Omsorg. Våra utbildningar och kurser...


Läs mer om YrkesAkademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Grön vätgas- tillämpning och utveckling
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

YrkesAkademinRecensioner

Det finns inga recensioner för Grön vätgas- tillämpning och utveckling

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Grön vätgas- tillämpning och utveckling från YrkesAkademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön