16 apr 2019

Unesco uppmärksammar lärare

Den 5 oktober är det internationella världslärardagen, enligt FN-organet Unesco.

Årets tema är lärarnas roll i återuppbyggnaden av länder som drabbats av krig, naturkatastrofer eller epidemier som hiv-aids.

Lärarna spelar en avgörande roll för återhämtning och tillväxt enligt Unesco, som anser att det är viktigt att uppmärksamma lärarnas status och villkor. Rekryteringen av nya lärare håller inte samma takt som det ökande antalet elever.

TT
Senast uppdaterad: 16 apr 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2014-11-13

Mitt i en internationell hotellkarriär

Daniel Reyes har pluggat på Swiss Hotel Management School i Schweiz i två år. Utbildningen har tagit honom till ställen som Ibiza, Kanarieöarna, Montreux och Stockholm. Och han siktar på att fortsätta karriären utomlands. Daniel Reyes jobbade i kök men kände att han ville vidareutbilda sig inom samma bransch. Efter en informationskväll om olika hotellskolor insåg han att det han sökte var en utbil ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Blåste mamman på sonens stipendium

Hon ville hedra sonen som dödades i 11 september-attacken med ett stipendium. Men universitetet har inte delat ut en krona på två år. Enligt Nelly Braginsky, mamma till 11 september-offret Alexander Braginsky, har City University of New York inte delat ut stipendier i hennes sons namn under de senaste två åren. Stipendiet bekostades med en 100 000 dollar stor donation från sonens livförsäkring, r ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Next stop Shanghai

Målsättningen att jobba i Kina sattes redan på gymnasiet. Nu har Alexander de Freitas vunnit ett stipendium för ett års praktik där.

Läs mer