11 okt 2021

Blåste mamman på sonens stipendium

Hon ville hedra sonen som dödades i 11 september-attacken med ett stipendium. Men universitetet har inte delat ut en krona på två år.

Enligt Nelly Braginsky, mamma till 11 september-offret Alexander Braginsky, har City University of New York inte delat ut stipendier i hennes sons namn under de senaste två åren. Stipendiet bekostades med en 100 000 dollar stor donation från sonens livförsäkring, rapporterar UPI.com.

Braginskys advokat säger att Nelly inte längre litar på universitetet och att hon inte vet vad som ska hända om hon själv går bort.

Rektorn på universitetet, James Muyskens, säger att lärosätet fortfarande uppfyller sin plikt att dela ut ”upp till två” stipendier, eftersom noll är mindre än två.

Nelly Braginsky planerar nu att stämma universitetet för att få tillbaka pengarna. Lärosätet har svarat med att hota att ta ned en plakett i sonens ära i ett Queens College-rum som Nelly Braginsky bekostat med ytterligare en donation på 100 000 dollar.

Relaterat

Fuska eller inte fuska – det är frågan

Högskolorna där studenter fuskar mest

Per Samuelson

Senast uppdaterad: 11 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-08

Hon tar svenska högskolepoäng – från beachen

Sofie Molander, 24 år, tog tjänstledigt från sitt jobb som kundrådgivare på bankkontor för att åka till Thailand ett halvår och läsa på distans. Nu pluggar hon engelska på Mittuniversitetet men befinner sig på paradisön Koh Lanta i Thailand. Sökfunktion: Hitta din distansutbildning Vad pluggar du?– 30 p engelska distans på Mittuniversitetet. Jag har inlämning varje vecka och på en av fyra de ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2015-06-15

"Modeshowen var en bekräftelse på att jag lyckats"

Johanna Grossmann har nyligen kommit hem från Florens i Italien. Under tre år har hon studerat modedeesign och levt i en av världens absoluta konst- och modemetropoler. Kreativitet är en stor del av Johannas personlighet, hon har alltid hållit på med musik och gick musikgymnasium på gymnasiet. Sista året på gymnasiet väcktes intresset för modedesign.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-11

Next stop Shanghai

Målsättningen att jobba i Kina sattes redan på gymnasiet. Nu har Alexander de Freitas vunnit ett stipendium för ett års praktik där.

Läs mer