12 okt 2021

Polisens tips inför rekryteringen

Vill du bli polis? Här får du de bästa tipsen på hur du kommer in på den åtråvärda utbildningen. Från och med våren ändras antagningsreglerna.

Varje år söker sig tusentals förhoppningsfulla studenter till Polisutbildningen. Bara ett hundratal kommer in. Polisens Marie Andersson har ett viktigt tips: Lyssna inte för mycket på tips.

– Vi försöker vara försiktiga med att ge tips om utbildningar. Man kan övertolka och tro att man automatiskt kommer in bara för att man gått en viss utbildning, säger Marie Andersson.

För att alls vara behörig till Polishögskolan måste du uppnå de formella kraven. Marie säger att en person som vill bli polis måste ha ett rättspatos och behandla alla människor lika.

– Pröva dig själv, tycker du om att arbeta för och med människor? Det kan du lära dig mer om genom att plugga psykologi eller filosofi, eller att jobba i affär.

Marie säger att man gärna vill ha poliser med olika bakgrund. Utbildningar inom juridik och beteendevetenskap är bra att ha.

– Men det är inte mer värt än exempelvis statsvetenskap eller kriminologi. Eller kunskaper i språk eller olika kulturer. Allt är intressant som kan bidra till polisens arbete, säger Marie Andersson.

Studiefakta

Komvux

Högskola

AllaStudier.se

Senast uppdaterad: 12 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-11

Hallå där...Sveriges kvinna i Hongkong

Camilla Wengholm, 25  från Ekonomihögskolan i Lund som just nu befinner sig mitt i världens största casetävling fär ekonomistudenter i Hongkong. Tillsammans med Christoffer Haraldsson, Niklas Hansson och Olof Nordgren representerar hon Sverige bland 23 andra länder. Efter två kvaldagar har de precis fått reda på att de är ett av fyra lag i final. Vilka case har ni löst under tävlingen?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-07-27

Nyckeln till att bli författare

Många drömmer om att bli författare men få blir framgångsrika. Här kan du läsa om Mats Söderlunds, förbundsordförande på Sveriges Författarförbund, bästa tips som gör att du lyckas!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-11-26

Utbildningarna som lönar sig mest

Är det lönt att plugga? Tittar man på det enbart ekonomiskt är svaret både ja och nej, beroende på vilken utbildning och yrke man väljer. Vi tittar närmare på vilka utbildningar man ska välja för jackpot i plånboken.

Läs mer