Kulinarisk konst, kockutbildning – kandidatexamen

Culinary Arts Academy
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Le Bouveret
2,5 - 3 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Löpande - Le Bouveret

Videoreportage

Kulinarisk konst, kockutbildning – kandidatexamen

Kockutbildning med teori och praktik i absolut världsklass. På Culinary Arts Academy Switzerland utbildas morgondagens stjärnkockar.

Här erbjuds studenterna en komplett kockutbildning från traditionella kulinariska baskunskaper till internationella fine-dining metoder. Laganda och kreativitet är ledord som fostrar studenterna.

Kockutbildningen ger studenterna kunskapen, förståelsen och fingertoppskänslan som de behöver för att påbörja en framgångsrik karriär inom kulinarisk konst. Som del av slutprovet, ombeds studenten att demonstrera innovativa idéer genom att utveckla och ta fram ett eget kulinariskt koncept.

Små klasser och ett tätt samarbete mellan lärare och elever ger eleven den personliga uppmärksamheten som behövs för att utvecklas till en kreativ och individuell kock. Genom att praktisera i skolans fine-dining restaurang får man under teoriterminen med sig den praktiska erfarenhet man behöver för att vara väl förberedd inför sin praktiktermin.

Culinary Arts Academy Switzerland sätter stor vikt på att erbjuda studenten möjligheten att aktivt utvecklas till en professionell kock. Detta görs inte enbart genom undervisningen i klassrummet utan vi arrangerar även utflykter till restauranger, vingårdar, matproducenter, mässor och gastronomiska events. Vår kockutbildning och kandidatexamen vid Culinary Arts Academy Switzerland ackrediteras av University of Derby i England.

Swiss Higher Diploma in Culinary Studies – 2.5 år varav 1 år praktik

Grundutbildningen inom kulinarisk konst lär studenten basteknikerna för att utvecklas till en framgångsrik internationell kock samt de avancerade tekniker som behövs för att utveckla en egen identitet i köket, en identitet som man sedan både akademiskt och genom praktiska erfarenheter utvecklar genom hela livet. I de första två åren ingår totalt två praktikterminer på restauranger i absolut världsklass. Det är inte ovanligt att studenterna gör sin praktik med kockar som erhållit en eller två Michelin Stars.

Bachelor of Arts in Culinary Arts – 3 år varav 1 år praktik

När man erhållit sitt Swiss Higher Diploma har man möjligheten att fortsätta och läsa ytterligare två teoriterminer á 11 veckor och på så vis få sin kandidatexamen. Här lär vi oss avancerade kokkonster med inspiration från världens alla hörn. Programmet innehåller även en ledarskapsutbildning vilket är mycket viktigt när studenterna skall ut i arbetslivet och driva ett kök/restaurang. Denna kandidatexamen ackrediteras av University of Derby i England.

Ansökningsdokument:

  • Gymnasiebetyg
  • CV
  • Kopia på giltigt pass
  • Personligt brev

Varför välja Culinary Arts Academy?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

Bostadsgaranti

Förkunskaper

Gymnasiekompetens

Examen & Intyg

Bachelor of Arts in Culinary Arts

Reportage

William Björkman – praktikant på Geranium, rankad som restaurang nr 2 i världen

Geranium är uppkallat efter blomman “Geranium”, den är ett tecken på liv och blomning. Restaurangen kan beskrivas som en plats där mat förvandlas till konst. Perfektion i varje detalj med det öppna köket som ser ut över matsalen. Det är en magisk plats där gästerna inte bara får fantastisk mat utan en upplevelse för livet.



Hannes Sinkkonen – Var inte rädd, det värsta de kan göra är att säga nej

Under en 4-timmars service skar sig en av kockarna i fingret, så jag var tvungen att ta ansvar för många saker. I början var det stressigt, men jag försökte organisera mig själv och göra jobbet bra. Efteråt kände jag mig lättad och det gjorde mig mer ödmjuk.



Culinary Arts Academy

KOCK- OCH KONDITORUTBILDNINGAR PÅ CULINARY ARTS ACADEMY SWITZERLAND - Kandidatexamen  Är du redo att utmana dagens kulinariska upplevelser? Drömmer om en internationell karriär? Och få en studietid fylld med upplevelser i världsklass? Swiss Education Group (SEG) är en av världens...


Läs mer om Culinary Arts Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kulinarisk konst, kockutbildning – kandidatexamen
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Culinary Arts Academy

Recensioner

Det finns inga recensioner för Kulinarisk konst, kockutbildning – kandidatexamen

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kulinarisk konst, kockutbildning – kandidatexamen från Culinary Arts Academy, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön