Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Kundserviceutbildning

Är du serviceinriktad och mån om din omgivning? Ser du alltid till kundens behov i första hand? Då ska du läsa en kundserviceutbildning! Fördjupa dig inom bemötande administration och bli en stjärna inom service!
Visar 1-4 av 4 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-4 av 4 träffar
 

kvinna i kontorsmiljö som arbetar inom kundservice

Läs en kundserviceutbildning och ge förstklassig hjälp till din omgivning

Brinner du för kundkontakt och personliga möten? Vill du hjälpa till att ge den bästa möjliga servicen och utveckla företags kommunikation? Kundservice är ett brett begrepp och är något majoriteten av företag som riktar sig mot kund på ett eller annat vis jobbar med. En kundserviceutbildning kan leda till yrken som värd/värdinna, kundservicemedarbetare, butiksbiträde och andra former av supportyrken.

Upplägg och innehåll på en kundserviceutbildning kan variera beroende på vilken skola, inriktning eller skolform du väljer. Om det är en yrkesutbildning, komvuxutbildning eller en folkhögskola du väljer att läsa på är helt upp till dig, och idag erbjuds kundserviceutbildningar i de flesta städer i Sverige!

Vad gör en person som jobbar inom kundservice?

För dig som är intresserad av att läsa en kundserviceutbildning kommer du få en bred kunskap inom administration, servicekunskap, affärs- och köpprocesser och kundvård för att nämna några exempel. Kundservice är ett växande område och väldigt viktig för företag då kundservice har en direkt påverkan på kundens upplevelse av företaget.

Det dagliga arbetet kan ske både via telefon och genom personliga möten. En kundserviceutbildning passar dig som har god samarbetsförmåga och en vilja att hjälpa och coacha andra. Det är också en fördel att kunna hantera många arbetsuppgifter samtidigt och tillgodose olika behov internt och externt.

Kundservice handlar inte bara om att tillfredsställa kunden, det är snarare en fråga om att kunna imponera och överträffa kundens förväntningar! Det är en viktig del i dagens näringsliv och du som väljer att läsa en kundserviceutbildning kommer på sikt att agera som en kugge i företagets nav, för att se till att kundens uppfattning av företaget är så bra som möjligt!

Vad händer efter kundserviceutbildningen?

Beroende på vilken inriktning du väljer på en kundserviceutbildning är valen för din framtida karriär många! Olika branscher är i ständigt behov av roller inom kundservice, inte minst inom telefonsupport eller butiker som behöver butikssäljare. Vill du välja en bana inom sälj kan kolla vidare utbildningar som inköpare, säljare eller mäklare. Framtiden är ljus, och behovet är stort. Är du intresserad av läsa vidare och inrikta dig på andra branscher kan du kika på några av alternativen nedan:

Utbildning inom Ekonomi / Försäljning

Utbildning inom Ledarskap / Organisation

Filtrera din sökning
Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv