Utbildningar inom skönhet

Brinner du för detaljer och estetik? Då kanske en utbildning inom skönhet är något för dig! Oavsett om du redan arbetar med skönhet eller vill få in en första fot i branschen, så är valmöjligheterna stora. Hitta din skönhetsutbildning här!
Visar 1-20 av 70 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 70 träffar
1
2
3
4

Utbilda dig inom skönhet 

Är du en social person som gillar att vara kreativ och arbeta med detaljer? Då kan en utbildning inom skönhet passa dig. Skönhetsbranschen är bred och det finns ett stort utbud av inriktningar, bland annat inom hår, skägg, fransar och naglar. Det finns något både för dig som söker en grundläggande utbildning men även för dig som vill kompetensutvecklas med påbyggnadskurser. 

Vad innebär det att gå en utbildning inom skönhet?

En skönhetsutbildning passar dig som gillar att arbeta med människor. Det är viktigt att vara lyhörd och “serviceminded” samt ha bra kundbemötande. Utöver det är det en fördel att ha god fysik och uthållighet då man kan komma att arbeta en längre tid med små detaljer. Skönhetsbranschen bygger på trender och det är därför bra att vara modeintresserad. Då man ofta arbetar med att sälja kompletterande produkter, är det även en fördel om man motiveras av försäljning. 

Vad finns det för inriktningar inom skönhet?

Utbildningarna inom skönhet är många. Du kan t.ex. arbeta som frisör, barberare, hårstylist, makeupartist, skönhetsterapeuft eller franstylist. För dig som är intresserad av naglar finns det även utbildningar inom gel- och akrylteknik. Det finns även möjlighet att läsa påbyggnadskurser som kartlägger tekniker inom olika områden.  

Studera en skönhetsutbildning - var, när och hur? 

Du kan välja olika typer av utbildningsformer beroende på vad du är ute efter. Det finns kortare kurser på allt ifrån ett par veckor till längre yrkesutbildningar på upp till två år. En del utbildningar sker på distans och andra är platsbundna i olika städer runt om i Sverige. 

Efter att du slutfört din skönhetsutbildning 

När du avslutat din utbildning kan du söka anställning på en frisör- eller skönhetssalong. Inom skönhetsbranschen är det vanligt att starta eget företag. Det kan därför vara bra att komplettera med utbildningar eller kurser inom marknadsföring och företagande. Konkurrensen kan vara hård och det är därför en fördel att vara driven och målinriktad. Det kan vara bra att tillgodose sig med påbyggnadskurser för att öka dina möjligheter till jobb. 

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv