Visa allastudier.se som: Mobil

Socialpedagog

Cady Training Academy
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
Flexibel, läs i din egen takt
Heltid/Deltid
Icke studiemedelsberättigad
23 400 SEK inkl. moms
Svenska
Startdatum: Löpande - Distans

Socialpedagog

 • GILLAR DU ARBETA MED ATT HJÄLPA MÄNNISKOR I SAMHÄLLET?
 • VILL DU GÖRA SKILLNAD FÖR DINA MEDMÄNNISKOR?

Distansutbilda dig till Socialpedagog!

Som behandlingsassistent, behandlingspedagog eller socialpedagog arbetar man med barn, ungdomar eller vuxna som har svåra problem. Det kan exempelvis röra sig om barn som mår dåligt beroende på svåra uppväxtförhållanden med inslag av våld, övergrepp, missbruk av alkohol eller andra droger. Man kan även arbeta med personer som har missbruksproblem. En stor del av arbetet sker i den praktiska vardagen med klienterna.

Många gånger sker arbetet i klienternas vardagsliv där du finns som stöd och rådgivare. Som socialpedagog kan du exempelvis arbeta med:

 • Missbrukare (alkohol, narkotika m.m.).
 • Interner som behöver samtalsterapi och stöd inför frigivning mm.
 • Barn och ungdomar som hamnat snett eller som behöver extra tillsyn och stöd.
 • Människor som utsatts för misshandel och/eller sexuella övergrepp

Arbetet handlar mycket om att lyssna på och samtala med sina klienter. Ofta blir man kontaktperson för en eller flera personer som man får ett personligt behandlingsansvar för. Genom samtal, enskilt eller i grupp, försöker man hjälpa och motivera personen att förändra sin livssituation.

Målet är att hjälpa personen att leva ett självständigt och bra liv på sikt. Det kan handla om att komma ur ett beroende av droger, eller att få perspektiv på sådant som hänt i barndomen. Det är viktigt att ha tålamod och kunna hantera känslor av olika slag för att på bästa sätt kunna hjälpa klienten.

Arbetar man inom kriminalvården kan arbetet till exempel handla om att leda behandlingsarbetet och ge de intagna råd och hjälp i personliga, sociala och ekonomiska frågor. Man hjälper de intagna med kontakter i samhället utanför anstalten och förbereder dem inför frigivningen.

Samarbetet med kommunernas socialsekreterare, andra myndigheter som skola och arbetsförmedling samt med föräldrar och anhöriga, är en viktig del av arbetsuppgifterna

Yrket socialpedagog liknar socionomyrket. Skillnaden mellan socionom och socialpedagog är att du genom socionomprogrammet får en akademisk yrkesutbildning i socialt arbete. Socialpedagogprogrammet på högskolenivå leder inte till yrkesexamina utan är en så kallad generell utbildning. socionomprogrammet är även en termin längre än socialpedagogprogrammet på högskolenivå.

Socialpedagogutbildningar är även mer inriktade mot det praktiska och att jobba mer ”hands on”.

Att arbeta som socialpedagog

Arbetsmarknaden för socialpedagoger ser mycket bra ut och professionell kompetens inom området är eftertraktad och efterfrågas i många sammanhang. Som socialpedagog kommer du att arbeta med olika utsatta grupper i samhället och arbetet handlar mycket om att finnas till där för din/dina klient/klienter, genom samtal.
Socialpedagoger kan exempelvis arbeta inom:

 • Skolan
 • Kommun
 • Landsting
 • Myndigheter
 • Behandlingshem
 • Kriminalvården

Efter avslutad utbildning är målet att du har tillägnat dig kunskaper och verktyg så att du med säkerhet kan hantera arbetet som socialpedagog.

Denna utbildning finns även som deldistans med utbildningsstart hösten 2018. Se på utbildningens hemsida för mer information.

Om utbildningen

Denna utbildning är på distans utan några fysiska träffar. 

Du kan även jobba samtidigt som du läser hos oss då du lägger upp din studieplan själv och kan läsa dygnet runt!

Utbildningen motsvarar en 2½-årig yrkesutbildning men du påverkar din studietid själv!  Du läser i din egen takt och kan variera den under din studietid såsom heltid (utan lov) eller deltid (t.ex. på grund av arbete).  Om du t.ex. läser heltid utan lov och har goda studievanor/disciplin kan utbildningstiden uppskattningsvis halveras.   

Du väljer själv ditt startdatum och kan anmäla dig alla dagar året om. 

Utbildningen vänder sig till både privatpersoner och organisationer. Denna utbildning är inte CSN-berättigad.

Egen mentor och praktik

När du har anmält dig till utbildningen får du en egen mentor som du alltid kan få råd och stöd av. Du får hjälp och stöd av din mentor med pedagogiska frågor, praktiken m.m. och även med elevcoachning om du önskar.

Praktik ingår i utbildningen och är vanligtvis heltid i 6 - 8 veckor (längre praktik kan förekomma vid behov). Den är flexibel och går att skräddarsy (t.ex. 50% över en längre period). Platsen hittar du själv och kan vara din arbetsplats om den är relevant till utbildningen. Praktiken går även att validera delvis eller helt.

Kursplan:

 • Akut omhändertagande
 • Psykologi
 • Psykiatri
 • Kommunikation
 • Pedagogiskt ledarskap
 • Hälsopedagogik
 • Vård och omsorg
 • Specialpedagogik
 • Socialpedagogik
 • Socialt arbete
 • KBT
 • Sociologi
 • Missbruk och skaderisker
 • Kriminologi
 • Praktik (eleven ansvarar själ för att finna praktikplats)
 • Slutarbete

Validering

Hos oss kan du alltid validera ämnen som du har tidigare läst eller praktik om du har erfarenhet inom yrket. Läs mer på utbildningens hemsidan.

Förkunskaper

Anmälan görs via utbildningens hemsida. Då du läser helt själv på heldistans väljer du själv vilket startdatum du vill ha och du kan anmäla dig alla dagar året om. Du läser i din egen takt och kan även variera ditt tempo under studietiden med vårt flexibla upplägg! Antagningskrav för att få delta i denna utbildning: Lägst godkänt betyg i: Svenska A / Svenska 1 eller motsvarande / Svenska som andra språk A / Svenska som andraspråk 1 eller motsvarande. Engelska A / Engelska 5 eller motsvarande. Matematik A / Matematik 1a/1b/1c eller motsvarande. Du ska vara 18 år fyllda. Du ska vara vid god psykisk form. Du ska ha god självkännedom. Du måste ha internetåtkomst för att kunna studera. Du ska kunna öppna och hantera filer i Word, Excel, Powerpoint samt PDF. Om du saknar någon av antagningskrav kan vi bedöma dig som behörig om du har s.k. reell kompetens. Läs mer på utbildningssidan.

Cady Training Academy

Cady Training Academy

Om oss

Cady har funnits sedan 2007 med sitt säte i Göteborg och ingår i Cady Training Utbildningar AB som är huvudansvarig för hela utbildningsverksamheten.  Företaget har sin grund inom kognitiv beteendeterapi, sexrådgivning samt kostrådgivning. Under de senaste åren har vi vuxit kraftigt...


Läs mer om Cady Training Academy och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Socialpedagog
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Cady Training Academy

Friggagatan 9A
411 01 Göteborg

Gör en intresseanmälan

För att beställa information om Socialpedagog, fyll i följande uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön