Socialpedagog

Humanify
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
1 år
Heltid
14 900 SEK inkl. moms
Distans
Startdatum: Löpande start - Distans
Socialpedagog

Socialpedagog

Utbilda dig till Socialpedagog

Socialpedagog arbetar med att stöda, vägleda och förändra människor och deras livssituation. Du kommer att möta klienter med olika bakgrunder och problematik som kräver teoretiska- och praktiska verktyg inom samtalsmetodik. kommunikation och professionellt bemötande som därmed kan användas i förändringsarbetet hos klienterna.

Studieupplägg

Utbildningen till behandlingsassistent bedrivs på distans utan några fysiska sammankomster. Lektionerna och uppgifterna är är inte schemabelagda och du bestämmer din studietakt.

Lektionerna finns digitalt i kursplattformen och är uppbyggt med både inlämningsuppgifter och prov. All kommunikation och interaktion med utbildare sker via webbaserade verktyg på våran kursplattform.

Förkunskaper

Inga särskilda förkunskaper krävs för att studera till socialpedagog. 

Grundläggande datorkunskap och tillgång till dator och internet är ett krav eftersom vi använder oss av en webbaserad studieplattform. Utbildningen ställer stora krav på engagemang och förutsätter en hög arbetsinsats. Det krävs att du är disciplinerad och kan studera på egen hand.

Vi rekommenderar en studietakt på 50 procent som motsvarar 18 timmar i veckan under två år för att färdigställa en distansbaserad utbildning.

Examen & Intyg

MÖJLIGHET TILL EN PRAKTIK PERIOD SOM BLIR ETT INTYG I DITT DIPLOM

Utbildningen innehåller en valfri arbetsbelagd praktik och innebär att vi intygar om att du även har de praktiska färdigheterna att arbeta som socialpedagog. Det är eleven som ansvarar för att hitta en praktikplats och som då måste godkännas av utbildaren. Eleven kan då omsätta sina teoretiska kunskaper rent praktiskt i arbetslivet, samtidigt få in en fot på arbetsmarknaden redan under studietiden. Du bestämmer individuellt om hur och när du vill genomföra praktiken.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning så har du en bred kompetens att arbeta som socialpedagog inom både den kommunala och privata sektorn. Du kommer att ha kunskaper och färdigheter inom områden som kommunikation, samtalsmetodik och professionellt bemötande, men framförallt hur du arbetar med att förändra livsvillkoren för människor.

Kursinnehåll

Alla våra distansutbildningar är en sammansättning av olika utvalda kurser. Socialpedagog har ett flertal kurser med ett särskilt fokus mot kommunikation, problematiska livssituationer och etiskt- och professionellt bemötande, samtidigt som du kommer att skapa dig en grundläggande förståelse för människors livsvillkor.

KURSPAKETET FÖR SOCIALPEDAGOG:

  • Kommunikation
  • Socialrätt
  • Identitetsskapande och självkännedom
  • Problematiska livssituationer
  • Konflikthantering
  • Samtalsmetodik
  • Motiverande samtal
  • Självkänsla och självförtroende
  • Personlig utveckling
  • Självledarskap
  • Kommunikationsteori
  • Transaktionsanalys
  • Grundläggande psykologi
  • Grundläggande psykiatri
  • Samhällsbaserad psykiatri
  • Etik och professionellt förhållningssätt

Humanify

HUMANIFY

Vi är ett företag som bedriver utbildningar, föreläsningar och handledning inom socialt arbete. Du läser på distans utan obligatoriska sammankomster och med en individuell studietakt. Humanify har samarbeten med utbildare som har arbetslivserfarenhet och utbildning inom beteendevetenskap, socialpedagogiskt arbete, behandlingsarbete och...


Läs mer om Humanify och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Socialpedagog
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Humanify

Johannedalsvägen 32
863 32 Sundsvall

Tel: 010-641 01 24
Mobil 073-239 50 49
www.humanify.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner

Magnus

En väldigt bra utbildning med ett bra samarbete med lärarna. Jag gillade framförallt och de hade gjort en egen läroplattform och hade producerat allt studiematerial.

Nicolas von Brown

Jag har läst ett halvår hos Humanify och har redan fått en anställning på kommunen. En riktigt bra utbildning som är värd varenda krona.

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Socialpedagog från Humanify, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön