Kulturskolans didaktik och praktik: teater

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans
Sista ansökan: 2024-04-15

Kulturskolans didaktik och praktik: teater

Kurspaketet består av två enskilda kurser som löper parallellt under terminen. Kurspaketet innebär en termins studier på halvtid och omfattar kurserna:

Kulturskolans didaktik: teater

Under kursen får du lära dig att planera och organisera läraktiviteter för barn och unga inom scenkonst med inriktning teater. Vad ska läraktiviteterna innehålla, hur ska du och deltagarna genomföra dem? Du kommer också att öva på att formulera dig kring varför du gör de val du gör som pedagog. Målet är att du ska utveckla din förmåga att planera och organisera lärandeaktiviteter inom scenkonst, med hög kvalitet och utifrån barns och ungas olika perspektiv, förutsättningar och erfarenheter.

Vi kommer att fokusera på kulturskolans särskilda uppdrag, där barn och unga frivilligt deltar i lärande på sin fritid. Du kommer bland annat att få verktyg för undervisning i grupp, med utveckling och progression för deltagare i olika åldrar. Vi kommer att diskutera hållbarhet i lärande i relation till musikämnet utifrån ett normkritiskt perspektiv och vi sätter relevant pedagogisk forskning i relation till den praktiska verksamhet som är specifik för kulturskolan.

I kursen ingår fyra stycken heldagsträffar på campus i Göteborg. Övrig undervisning är nätbaserad och innehåller bland annat eget arbete, föreläsningar och workshops beroende på lärarnas upplägg för kurserna.

Kulturskolans didaktik: teater 7,5hp går även att söka som enskild kurs.

Kulturskolan praktik: teater

Du kommer att göra praktik på en kulturskola. Under ledning av verksamma pedagoger deltar du i arbetet med att planera, organisera och leda aktiviteter med utgångspunkt i din egen konstnärliga kompetens. Praktiken omfattar tio tillfällen à en halvdag. Kulturskoleklivets samordnare hjälper dig att hitta en praktikplats. Vissa praktikplatser kan kräva att se utdrag ur belastningsregistret.

KSPR62 Kulturskolans praktik: teater 7,5hp går inte att söka som enskild kurs utan endast i kurspaketet

I kursen ingår fyra stycken heldagsträffar på campus i Göteborg. Övrig undervisning är nätbaserad och innehåller bland annat eget arbete, föreläsningar och workshops beroende på lärarnas upplägg för kurserna.

Läs mer om utbildningen till kulturskolepedagog, behörighet, urval och arbetsprover på Göteborgs universitets hemsida

Förkunskaper

Grundläggande behörighet och minst 90 hp konstnärlig utbildning inom teaterområdet eller motsvarande

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Kulturskolans didaktik och praktik: teater

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön