Receptarieprogrammet/Farmaci, kandidatprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Göteborg
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Receptarieprogrammet/Farmaci, kandidatprogram

Receptarieprogrammet vid Göteborgs universitet

Receptarier är experter på läkemedel. De flesta jobbar på apotek med recepthantering och egenvårdsrådgivning. Receptarier kan också arbeta inom läkemedelsindustrin och vid myndigheter.

Receptarieprogrammet vid Göteborgs universitet är en modern yrkesutbildning med läkemedel och information kring läkemedel i centrum. Du får breda, gedigna kunskaper inom kemi, fysiologi, farmakologi och farmaci för att förstå läkemedels verkan i kroppen och dess roll i sjukdomsbekämpning. Du lär dig även att tolka och förmedla information om läkemedel. Laborativa moment inom utbildningen är obligatoriska och en del av dessa innehåller djurexperimentell verksamhet. Förutom receptarieexamen kan du få en kandidatexamen i farmaci, med möjlighet att läsa vidare inom farmaci.

En bra start på dina studier är att ta introduktionskursen i kemi (GU-31601) under de två sista veckorna i augusti. Samtidigt som du friskar upp dina gymnasiekunskaper får du då också träffa dina blivande kurskamrater.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Biologi 2, Fysik 1a eller 1b1+1b2, Kemi 2, Matematik 4 eller Matematik D

Examen & Intyg

Receptarieexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Receptarieprogrammet/Farmaci, kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön