Systemvetenskap: samhällets digitalisering, kandidatprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Göteborg
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Systemvetenskap: samhällets digitalisering, kandidatprogram

Kandidatprogrammet i systemvetenskap är en samhällsvetenskaplig utbildning med fokus på digitaliseringens omvandlande kraft i samhället. Är du intresserad av hur människor och organisationer kan dra nytta av denna kraft för ett hållbart samhälle? Då skall du läsa systemvetenskap som ges av institutionen för tillämpad informationsteknologi.

Design av digitala system och tjänster i ett globalt sammanhang

Som systemvetare spelar du en avgörande roll som en bro mellan människor, organisationer och teknologi. Du har en djup förståelse för hur digitala lösningar kan användas för att driva innovation och utveckla verksamheter. Ditt arbete innebär inte bara att analysera, modellera och designa system, utan också att leda och omforma organisationer genom kraften hos innovativ digital teknologi. Du samarbetar ofta med olika yrkesgrupper och användare. Din kompetens är avgörande för att utforma digitala produkter och tjänster som är flexibla och främjar innovation och därigenom bidrar till en hållbar digital utveckling.

Utforska det digitala materialet och programmering

Programmet är utformat för att studenterna ska kunna utforska hur digital teknik transformerar olika branscher och sektorer. Fokus ligger på hur organisationer behöver förändra sina verksamheter med hjälp av digitala lösningar med målet att fortsätta vara konkurrenskraftiga på en global arena. Utbildningen ger dig en bra bas inom programmering och en förståelse för interaktionen mellan människor och datorer.

Samarbeten med industri och offentlig sektor på högsta nivå

Projektarbeten inom programmet sker ofta i samarbete med externa aktörer. Under programmets andra år undersöker vi konsekvenserna av artificiell intelligens och vi fördjupar oss sedan alltmer i hur organisationer, dess teknikanvändning och styrning bör omformas för att maximera värde för kunder och samhället i stort. Under termin fem får du möjlighet att specialisera dig inom ämnen som ger dig en unik expertis.

Leda förändringsarbete och skapa ett hållbart samhälle

Programmet erbjuder en prestigefylld utbildning som inkluderar omfattande projektarbete i nära samarbete med ledande företag och den offentliga sektorn. Vår utbildning är unik tack vare vår internationellt erkända forskning inom digital innovation. Här ges du möjlighet att utvecklas till en eftertraktad konsult, projektledare, affärs-/verksamhetsutvecklare eller förändringsledare som samhället söker efter.

Vår utbildning utmärker sig genom att fokusera på att skapa framtida ledare inom digital transformation. Vi är övertygade om att du kommer att utvecklas till en expert inom ditt område och vara en viktig kraft i att forma en hållbar digital framtid.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Systemvetenskap: samhällets digitalisering, kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön