Systemvetenskapliga programmet

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Borlänge
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Borlänge
Sista ansökan: 2023-04-17T00:00:00.000

Systemvetenskapliga programmet

Utbilda dig till systemvetare om du vill arbeta med människor, verksamheter och informationsteknik för att skapa användbara IT-system. Systemutveckling kan ses som länken mellan IT, verksamheten och affärerna och därför är kunskap om informationsteknik (IT) och dess användning i verksamheter en grund i detta program. Du får en kompetens som är mycket efterfrågad av näringslivet. Denna kompetens bygger på en kombination av teoretiska och praktiska kunskaper om IT-projekthantering, förändringsanalys, modellering, verksamhets- , system- och mjukvaruutveckling, testning, databasdesign, datorkommunikation, informationssystem, AI, maskininlärning, data science och statistik.

Utbildningen har uppdaterats och är mer än någonsin i linje med branschens önskemål. Programmet arbetar idag tillsammans med andra utbildningar och ämnen på skolan. Nära samarbeten sker mellan ämnena informatik, grafisk teknologi, datateknik och mikrodataanalys. Utbildningen samläser kurser med bland annat Informationsdesign och IT-säkerhet och mjukvarutestning vilket ger studenterna ytterligare perspektiv på dagens data- och IT-bransch.

Kontakt med arbetslivet

Studenter i årskurs tre på systemvetenskapliga programmet genomför flera stora IT-projekt tillsammans med företag i regionen. Kursen som detta erbjuds inom heter Projektbaserad systemutveckling. De deltagande företagen har haft ett riktigt problem som de behövt en lösning på. Studenterna tar sig sedan an utmaningen i grupper om 4-5 personer. Studenterna har driver sina projekt på egen hand och tillsammans med kunden för att komma fram till vilka tekniker och metoder som passar bäst. Det goda samarbetet i denna kurs leder många studenter till jobb.

Studera utomlands

Studera eller gör praktik en termin eller del av termin utomlands - gärna på hösten i årskurs 2. Kanske en sommarkurs i Android-programmering som ges på JUFE Universitet i Nanchang, Kina? Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. En eller två terminer som utbytesstudent eller 2-12 månaders praktik inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Systemvetenskapliga programmet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Systemvetenskapliga programmet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Systemvetenskapliga programmet från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön