Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Teoretiska perspektiv på mäns våld mot kvinnor inom forskning och praktik

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Teoretiska perspektiv på mäns våld mot kvinnor inom forskning och praktik

Kursens övergripande syfte är att studenterna utvecklar sina kompetenser i att problematisera teoretiska perspektiv på området mäns våld mot kvinnor och deras betydelse för forskning och praktik. I kursen läggs stor vikt vid ett kritiskt förhållningssätt till val av teori, forskningsfråga och forskningsmetod i forsknings- och utvecklingsarbete inom området. I det ingår en teoretiskt grundad medvetenhet om teoretiska perspektivs betydelse för hur vi tolkar och förstår sociala och vetenskapliga problem, de forskningsfrågor som ställs, och vilka metoder som används och hur detta kan relateras till analys och tolkning av resultaten. Vidare får studenterna lära sig att identifiera hur teoretiska perspektiv inom området präglar förståelse av sociala problem, är förbundna med idéer om lösningar och har konsekvenser för dem som är utsatta.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs socionomexamen omfattande 210 högskolepoäng, alternativt kandidatexamen i socialt arbete omfattande 180 högskolepoäng eller kandidatexamen i näraliggande område. 

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Teoretiska perspektiv på mäns våld mot kvinnor inom forskning och praktik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön