Visa allastudier.se som: Mobil
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
80 veckor
Heltid
Kommande starter
Stockholm
2020-08-31 
2021-08-30 
2022-08-29 

Grafikgrund

Grafikgrund är en tvåårig grundläggande konstutbildning med inriktning på konstgrafiska uttrycksformer. Den vänder sig till dig med särskilt intresse för grafikens specifika uttryck.

Första året är ett konstgrafiskt basår och innefattar de traditionella konstgrafiska tryckmetoderna samt digital bild, boktryck, bokbindning, teckning, yrkesorientering och konstteori.
Det andra året är en fortsättning och fördjupning av första årets kurser. Större tid läggs nu även på projektarbete och utställning. Utbildningen ger praktiska och teoretiska kunskaper inom samtliga konstgrafiska metoder: djuptryck, högtryck, genomtryck och plantryck, samt olika tekniker för att överföra digitalt och fotografiskt material.

Under hela utbildningen bedrivs löpande konstteoretisk undervisning i form av föreläsningar och studiebesök. Gemensamma och individuella genomgångar samt självpresentationer tränar din förmåga att placera det egna arbetet och konsten i ett omvärldsperspektiv. Externa projekt och yrkesorientering introducerar i konstnärens yrkesroll och arbetsvillkor.

Samtliga studenter på utbildningen har egen mentor och arbetsplats samt tillgång till skolans lokaler kvällar och helger. Varje läsår avslutas med produktion av årsbok och utställning på etablerat galleri eller konsthall.

Studenterna ska efter utbildningen ha en grundläggande hantverkskunskap inom de konstgrafiska teknikerna samt skapat sig en bild av konstens, konstgrafikens och de reproducerbara teknikernas betydelse i ett historiskt perspektiv. Utbildningen fungerar som grund för studier på högskolor inom konst, grafisk formgivning och design eller som fundament för ett fortsatt konstnärskap.

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en konst- och kulturutbildning om du gått ut gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning.

Du kan också vara behörig om du på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Hitta till utbildaren

Grafikskolan i Stockholm

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön