Visa allastudier.se som: Mobil

Anläggningsingenjör - produktionsledning

Hässleholms kommun, Yrkeshögskolan Syd
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Hässleholm
400 yh-poäng
Heltid
Startdatum: 2020-08-01 - Hässleholm

Anläggningsingenjör - produktionsledning

Vill du vara med och skapa grunden för framtida bostads- och infrastruktursatsningar?
Tycker du om ett omväxlande och utmanande arbete?
Bygg då Sverige tillsammans med oss!

Utbilda dig till anläggningsingenjör - produktionsledning på Yrkeshögskolan Syd i Hässleholm.

Med vår 20-åriga erfarenhet och kompetens inom bygg- och anläggningsutbildningar ger vi dig branschanpassad kunskap och en stabil grund för att axla rollen som produktionsledare inom anläggningsbranschen.Genom vår utbildning får du bland annat kunskaper i praktiskt ledarskap och organisationsutveckling knuten till branschen, entreprenadjuridik och regelverk inom bygg- och anläggningsbranschen, kalkyl- och produktionsplanering.
Du får färdigheter i använda digitala verktyg i anläggningsprocessen, upprätta kvalitets-, kontroll- och arbetsmiljöplaner, analysera klimatets och trafikens påverkan på vägar/mark och formulera olika lösningar.

Under dina LIA-perioder tillämpar du teoretiska kunskaper i praktik. YH Syd har genomfört utbildningar inom bygg och anläggning sedan 1996 och har ett brett företagsnätverk. Efter avklarad, avgiftsfri och studiemedelsberättigad utbildning skulle du kunna ta dig an olika arbetsuppgifter och utmaningar såväl inne på kontoret som ute på byggarbetsplatsen och arbeta som bland annat anläggningsingenjör, arbetsledare eller projektledare inom bygg och anläggning,Anläggningsbranschen är en vid bransch som omfattar allt från vägar och järnvägar till vatten och avlopp i såväl stad som på landsbygden.

Många stora infrastrukturprojekt är planerade för framtiden, både statliga och kommunala. Stora infrastruktursatsningar är redan igångsatta samtidigt som betydande infrastrukturer inom väg och järnväg kommer att sjösättas den närmsta tiden som Skånebanan, busslinjer, Malmöpendeln etc. som kommer att hålla branschen sysselsatt under en lång tid framöver.

Arbetsmarknaden lider brist på ingenjörer med rätt kompetens. Personer som arbetar inom samhällsbyggnadssektorn hjälper till i utvecklingen och byggandet av våra framtida och hållbara samhällen. Efterfrågan finns hos entreprenörer, kommuner, konsulter mf.

Utbildningen är framtagen i samarbete med branschen dess innehåll är skräddarsytt efter det aktuella behovet.Framtiden ser ljus ut inom bygg- och anläggningsbranschen. Din börjar hos oss på Yrkeshögskolan Syd!

Förkunskaper

Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:

1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Förutom detta ställs följande krav:

Kurser:

Bygg- och anläggningsprogrammet

  • Bygg och anläggning 1, 200p
  • Bygg och anläggning 2, 200p

Hässleholms kommun, Yrkeshögskolan Syd

Yrkeshögskolan Syd® är en organisation där företag från södra Sverige i samverkan med berörda kommuner och andra intressenter bedriver Yrkeshögskole- och uppdragsutbildningar. Yrkeshögskolan Syd bedriver utbildningar inom den tekniska sektorn. Sedan flera år samverkar utbildningsanordnare och kommuner under varumärket Yrkeshögskolan...


Läs mer om Hässleholms kommun, Yrkeshögskolan Syd och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Hässleholms kommun, Yrkeshögskolan Syd

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön