Film- och TV-produktion

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Falun
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2023 - Falun
Sista ansökan: 2023-04-17T00:00:00.000

Film- och TV-produktion

Som student studerar och producerar du bland annat kortfilmer, dokumentärer och olika former av TV-produktioner. Tidigare studenter arbetar främst som fotografer och filmklippare inom nyheter, dokumentär, drama och reklamfilm. Den breda utbildningen ger dig möjlighet att utvecklas i flera olika riktningar.

Utbildningen kombinerar praktiskt hantverkskunnande med teknisk förståelse och teoretisk reflektion. I seminarier och produktionsredovisningar övar du upp din analytiska förmåga. Genom uppsatsskrivande övas också din förmåga till teoretiskt och praktiskt utforskande av ett fenomen som är kopplat till ämnesområdet.

Starka nätverk i mediebranschen, forskning som kommer studenterna till nytta och utrustning i världsklass. Här berättar engagerade lärare och motiverade studenter om hur det är att studera Film- och TV-produktion på Högskolan Dalarna. Norkay AB Lama drömde om att bli journalist men tvingades avbryta studierna när kriget bröt ut i Syrien. I Sverige läste hon på Film- och TV-programmet på Högskolan Dalarna och jobbar idag på SVT. Man ska aldrig sluta drömma. Norkay AB

Kontakt med arbetslivet

I slutet av utbildningen finns en 10 veckors arbetsplatsförlagd utbildning på ett medieföretag där du skaffar dig erfarenhet och kontakter i branschen som ofta leder till ett arbete.

Studera utomlands

Vi erbjuder dig möjlighet att studera vid ett av våra partneruniversitet eller hitta en praktikplats som en del av Erasmusprogrammet. En eller två terminer som utbytesstudent eller 2-12 månaders praktik inom EU är meriter som många arbetsgivare välkomnar.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Film- och TV-produktion
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Högskolan Dalarna

Högskolegatan 2
791 31 Falun

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Tv fantasten

Det som jag framförallt gillar med den här utbildningen är kombinationen av det teoretiska och praktiska inom bildproduktion samt lärarna. De är både välutbildade och har erfarenhet av den bransch som vi studenter är påväg in i.

Hej Hå!

Bra lärare, bra teknik, rolig undervisning. Bra förberedelse inför branschen.

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Film- och TV-produktion från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön