Film- och TV-produktion

Högskolan Dalarna
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Falun
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Falun
Högskolan Dalarna

Film- och TV-produktion

Drömmer du om en framtid inom film- och tv-produktion? I en bransch som är i ständig utveckling får du i den här utbildningen kunskaper om hur man till exempel skapar dokumentärer, nyhetsinslag eller kortfilmer. Yrken som producent, fotograf eller filmklippare är vanliga efter utbildningen.

Utbildningen bedrivs på Mediehuset i Falun, en unik byggnad rustad med ljudstudio, TV-studio, radiostudio, ljudlab, klipprum och egen biograf. Där bedriver vi en utbildningsverksamhet som sträcker sig från teoretiska studier av audiovisuella mediers betydelse i dagens samhälle, till praktiskt arbete inom områden som grafisk design, bild- och ljudproduktion.

Lärarna har mångårig erfarenhet från film- och TV-produktion eller är akademiskt meriterade. Kameran, mikrofonen och branschledande mjukvaror inom efterbearbetning är dina viktigaste verktyg under utbildningen.

Utbildningen avslutas med en 10 veckors branschförlagd placering på ett medieföretag. Här får du erfarenhet och kontakter som ofta leder till ett arbete.

Utbildningens innehåll

Som student studerar och producerar du bland annat kortfilmer, dokumentärer och olika former av TV-produktioner. Tidigare studenter arbetar främst som fotografer och filmklippare inom nyheter, dokumentär, drama och reklamfilm. Den breda utbildningen ger dig möjlighet att utvecklas i flera olika riktningar.

Utbildningen kombinerar praktiskt hantverkskunnande med teknisk förståelse och teoretisk reflektion. I seminarier och produktionsredovisningar övar du upp din analytiska förmåga. Genom uppsatsskrivande övas också din förmåga till teoretiskt och praktiskt utforskande av ett fenomen som är kopplat till ämnesområdet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Fortsatta studier

Efter utbildningen har du möjlighet att arbeta med en mängd olika uppgifter i varierande typer av produktioner, både tekniska och konstnärliga. De som genomgått programmet Film- och TV-produktion vid Högskolan Dalarna arbetar idag bland annat som fotografer, filmklippare och bildproducenter inom nyheter, dokumentär och drama.

Högskolan Dalarna

Välkommen till Högskolan Dalarna

Högskolan Dalarna har 14 000 studenter och 820 anställda. Ungefär 11 000 studenter vid lärosätet studerar nätbaserat på distans. Högskolan Dalarna ligger i framkant gällande studier på distans och nätbaserad undervisning. Högskolan Dalarna har ett brett utbildningsutbud både på grundnivå och...


Läs mer om Högskolan Dalarna och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Film- och TV-produktion
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner

Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Tv fantasten

Det som jag framförallt gillar med den här utbildningen är kombinationen av det teoretiska och praktiska inom bildproduktion samt lärarna. De är både välutbildade och har erfarenhet av den bransch som vi studenter är påväg in i.

Hej Hå!

Bra lärare, bra teknik, rolig undervisning. Bra förberedelse inför branschen.

Hitta till utbildaren

Högskolan Dalarna

Högskolegatan 2
791 31 Falun

Recensioner
Kursrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Film- och TV-produktion från Högskolan Dalarna, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön