Barnmorskeprogrammet

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
90 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Barnmorskeprogrammet

Som barnmorska arbetar du med ungdomar, kvinnor i olika åldrar, blivande och nyblivna föräldrar och med det nyfödda barnet för att främja hälsa och förebygga ohälsa och sjukdom samt att arbeta med förebyggande hälsovård. Barnmorskan handlägger och vårdar självständigt kvinnor i samband med normal graviditet, förlossning och eftervård. Dessutom ingår preventivmedelsrådgivning, vård vid avbrytande av graviditeter, missfall samt rådgivning kring frågor som berör sex och samlevnad. I utbildningen förbereds du för att tillämpa ett etiskt och vårdande förhållningssätt utifrån ett patientperspektiv, ha en helhetsbild av människan och ha kännedom om förhållanden i samhället som påverkar människans hälsa. Ett särskilt fokus är på existentiella frågor i barnmorskans vårdande sammanhang. Även det internationella perspektivet tas upp. Utbildningsplatser till den sjukhusförlagda VFU:n (verksamhetsförlagd utbildning) finns på Norra Älvsborgs länssjukhus (NÄL), Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) samt Hallands sjukhus i Varberg respektive Halmstad.

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen om 180hp. Självständigt arbete (examensarbete) inom vårdvetenskap (G2E/C-nivå) 15hp. Giltig sjuksköterskelegitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Examen & Intyg

Barnmorskeexamen, Magisterexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i BoråsRecensioner

Det finns inga recensioner för Barnmorskeprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön