Fastighetsmäklarprogrammet

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Gävle
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gävle

Fastighetsmäklarprogrammet

Arbetet som fastighetsmäklare innebär goda karriärmöjligheter, varierande och stimulerande arbetsdagar omväxlande på kontoret och ute på fältet, men också ett ansvarsfullt jobb. Som fastighetsmäklare kommer du i kontakt med människor som befinner sig i olika, ibland svåra, livssituationer.

Som fastighetsmäklare agerar du förmedlande part mellan köpare och säljare vid en fastighets- eller bostadsrättsaffär, men yrket kan i många avseenden liknas vid ett säljyrke. Arbetet är fritt, du ansvarar i hög grad själv för storleken på din lön och bör tycka om att göra affärer.

Fastighetsmäklarprogrammet 180 hp erbjuder unika möjligheter för den som önskar utbilda sig till fastighetsmäklare. Den konkreta fastighetsmäklarkompetensen som regleras av statliga Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) erhålls under programmets första två år (120 hp). Den som vill kan efter två år ansöka om registrering hos FMI. Observera dock att för registrering krävs förutom 120 hp styrd utbildning även 10 veckors praktik hos en i ­Sverige registrerad fastighetsmäklare. Denna praktik ombesörjs inte av Högskolan.

Under det tredje året breddar och fördjupar du dina kunskaper inom företagsekonomi. Ett viktigt inslag är den för fastighetsmäklarprogrammet skräddarsydda kursen Ledarskap i säljande organisationer 30 hp . Avslutningsvis följer en uppsatstermin i syfte att leda fram till en filosofie kandidatexamen med företagsekonomi som huvudområde.

Högskolan i Gävle är den utbildningsorganisation i landet som har längst erfarenhet av fastighetsmäklarutbildning.
Fastighetsmäklarprogrammet 180 hp är utarbetat i samråd med branschrepresentanter och Fastighetsmäklarinspektionen. Om kraven för registrering som fastighetsmäklare, se vidare [www.fmi.se]().

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Matematik 3b eller 3c eller Matematik C, Samhällskunskap 1 b eller 1a1+1a2, Engelska 6.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Fastighetsmäklarprogrammet
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle


Recensioner

Det finns inga recensioner för Fastighetsmäklarprogrammet

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Fastighetsmäklarprogrammet från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön