Utbildningsvetenskap som forskningsfält

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Utbildningsvetenskap som forskningsfält

I kursen behandlas klassiska och nutida utbildningsvetenskapliga teorier, perspektiv och forskningsresultat liksom aktuell utbildningsvetenskaplig forskning. Nationella och internationella perspektiv anläggs. I kursen diskuteras även frågor kring vetenskapens möjligheter, begränsningar och utmaningar, dess roll i samhället och för skola och utbildning samt hur olika aktörer tillämpar och åberopar forskning. Kursen genomför med fysiska träffar vid högskolan i Gävle (någon heldag samt sen eftermiddag el. kväll) samt genom webbaserad undervisning. Kursen ingår i masterprogrammet i Utbildningsvetenskap som är inriktad mot verksamhetsutveckling.

Förkunskaper

Svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till svensk högskoleutbildning på grundnivå.Förskollärarexamen, lärarexamen eller examen inriktad mot arbete i fritidshem, om minst 180 hp, eller en kandidatexamen om minst 180 hp varav minst 90 hp inom pedagogik, didaktik eller ämne som kan bedömas som varande likvärdigt.

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Utbildningsvetenskap som forskningsfält
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle



Recensioner

Det finns inga recensioner för Utbildningsvetenskap som forskningsfält

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Utbildningsvetenskap som forskningsfält från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön