Högskoleingenjör - industriell digitalisering

Högskolan i Skövde
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Skövde
180 hp
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: prel. start hösten 2024 - Skövde

Videoreportage

Högskoleingenjör - industriell digitalisering

Om programmet

Digitalisering är en av de viktigaste faktorerna för att svensk industri ska vara konkurrenskraftig i framtiden. Vill du vara en del av den utvecklingen? Då är Högskoleingenjörsprogrammet – Industriell digitalisering rätt för dig.

Det här läser du på programmet

Första året läser du en kombination av kurser inom ingenjörsvetenskap och IT, för att skapa en bred grund inför fortsättningen av programmet. Du får bland annat en introduktion till ingenjörsrollen, lär dig om produktionssystem och automationslösningar, samt databaser och programmering.

Under år två och tre fortsätter du att fördjupa dina kunskaper inom såväl produktionsteknik som IT, med fokus på de möjligheter en ökad digitalisering skapar för en modern tillverkningsindustri. Du kommer bland annat att möta olika digitala verktyg för att utveckla produktionen och får en omfattande fördjupning inom vilken roll AI spelar och kommer att spela i framtidens utveckling av industrin.

Du får också möjlighet att testa dina teoretiska kunskaper praktiskt i olika projektarbeten, där du undersöker och löser verkliga produktionsproblemen i företag, med hjälp av digitala lösningar. Vi har ett stort antal företag som bara väntar på att få möte dig och dina klasskamrater. Er kompetens är efterlängtad!

Tät koppling till industrin

Under utbildningen möter du också gästföreläsare som ger sin bild av industrins verklighet och de möjligheter och utmaningar som en ökad digitalisering skapar. I och med programmets täta koppling till arbetsmarknaden får du möjlighet att skapa nätverk och tidigt knyta kontakter med olika företag. Utöver programmets innehåll har vi också, genom vår täta koppling med industrin, möjligheter att underlätta för dig att söka sommarjobb och praktikplatser.

Sista terminen skriver du ditt examensarbete – detta sker i princip alltid som ett projekt kopplat till något företag. Inte sällan brukar det dessutom blir så att företaget visar sig vara din nästa arbetsgivare!

Utlandsstudier

Vill du upptäcka världen samtidigt som du studerar finns det goda möjligheter att studera en termin på något av våra partneruniversitet. Det passar bäst att resa iväg den fjärde terminen och det finns många utländska universitet att välja mellan. Du får möjlighet att studera unika kurser som partneruniversiteten ger och du får tillgodoräkna dig dina högskolepoäng, förutsatt att du får godkänt på kursen.

Jobb efter examen

Det finns ett mycket stort behov av ingenjörer med kunskaper inom både IT och produktionsteknik. Som utbildad ingenjör inom industriell digitalisering får du ett kreativt jobb i en högteknologisk arbetsmiljö.

Din utbildning är internationellt gångbar, vilket ger dig en enorm arbetsmarknad att se fram emot.

Enligt prognosen i Sverige väntas efterfrågan på arbetskraft med eftergymnasial examen inom teknik och tillverkning öka med cirka 58 000 personer fram till 2035. Under samma period beräknas tillgången öka med cirka 34 000 personer. (Källa: Trender och Prognoser, SCB 2017)

Läsa vidare efter programmet

Tre års studier på Industriell digitalisering leder till en högskoleingenjörsexamen. Efter din examen kan du fortsätta med magister- eller masterstudier på Högskolan i Skövde. Du har också möjlighet att läsa vidare på magister- eller masternivå på andra lärosäten, både i Sverige och utomlands.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet.
Dessutom krävs: Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c eller Matematik D (eller motsvarande kunskaper).

Urval

Betyg 67%, högskoleprov 33%.

Språk

Undervisningen ges på svenska och engelska. Vissa kurser (eller delar av kurser) ges helt på engelska.

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Högskolan i Skövde

Kreativ miljö

Du kanske vill göra något nytt.Fördjupa dig inom det du redan gör, eller ändra på något som andra gör.Du kanske vill utmana dig själv och sättet du ser på världen.Du kanske vill förändra världen.Eller så vill du bara jobba med...


Läs mer om Högskolan i Skövde och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Högskoleingenjör - industriell digitalisering
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Skövde

Recensioner

Det finns inga recensioner för Högskoleingenjör - industriell digitalisering

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Högskoleingenjör - industriell digitalisering från Högskolan i Skövde, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön