Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Geospatial Python

Karlstads universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Geospatial Python

Kursen är relevant på grund av den växande betydelsen av geospatial dataanalys och Pythons användbarhet inom GIS. Med den ökande tillgången till geospatiala data behöver yrkesverksamma inom områden som bland annat miljöförvaltning, stadsplanering och logistik färdigheter för att analysera och tolka sådana data. Geopython, med sina kraftfulla bibliotek som GeoPandas och Shapely, ger en effektiv verktygslåda för geospatial analys. Genom denna kurs erhålls kunskaper i Python-programmering kopplat till rumsliga analyser med eller utan anknytning till GIS, vilket gör det möjligt att automatisera uppgifter, skapa anpassade arbetsflöden och lösa komplexa geospatiala problem utan behov av proprietär programvara.I kursen hanteras GeoPython-koncept för att:- skapa enkla till avancerade funktioner för att bearbeta geospatiala data- använda spatiala Python-bibliotek för att förstå, bearbeta och analysera geometriska element- grundläggande dataanalys (läsa, konvertera och extrahera information)- hantering och utforskning av rumsliga data från olika källor, t.ex. lokal lagring, onlinedatabaser, API-tjänster- använda Python inom GIS-program för att anpassa och utföra rumslig analys på avancerad nivåProgrammeringsmiljön utgörs av en interaktiv miljö (Jupyter Notebooks). Jupyter Lab-miljön kan användas både via öppna molnbaserade webbplatser och lokala installationer. Kursen omfattar föreläsningar där ett specifikt ämne relaterat till pythonprogrammering diskuteras samt övningar som relaterar till det ämne som gåtts igenom. Slutligen genomförs ett projektarbete utifrån de kunskaper som erhållits i kursen.

Förkunskaper

Gymnasiets Engelska kurs 6. 60 hp från en naturvetenskaplig eller teknisk utbildning. 7,5 hp i programmering. Motsvarandebedömning kan göras.

Karlstads universitet

Karlstad universitet är ett av landets yngsta universitet. Här erbjuds ett flertal utbildningsprogram, både på grund- och avancerad nivå. Karlstads universitet vill bidra till såväl internationell som regional och personlig kunskapsutveckling. Genom öppenhet, nytänkande och mångvetenskap har de etablerat sig...


Läs mer om Karlstads universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Karlstads universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Geospatial Python

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön