Skrivarkurs: Litterär gestaltning, distans halvtid

Långholmens folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans, Sundbyberg
1 termin
Deltid
CSN-berättigad
Litterär gestaltning

Skrivarkurs: Litterär gestaltning, distans halvtid

Hitta din författarröst!

Litterär gestaltning är en distanskurs på halvtid som vänder sig till dig som skrivit skönlitterära texter tidigare och som vill komma vidare.

Kursen ger dig en orientering i det skönlitterära skrivandets hantverk. Du kommer att få möjlighet att skriva olika former av skönlitteratur, att skriva i olika genrer och att pröva olika stilistiska grepp.

Grunden för undervisningen kommer att vara deltagarnas eget skrivande utifrån de uppgifter som ges, läsningen av deltagarnas texter, textsamtalen och den konstruktiva responsen.

Andra inslag på kursen kommer att vara läsning och diskussion av etablerade författares texter, författarbesök, samt en orientering i grundläggande berättartekniska begrepp.

Kommunikationen mellan kursledaren och deltagarna och mellan deltagarna själva kommer huvudsakligen att skötas via e-post. Vi kommer också att ha fysiska träffar vid fem tillfällen under terminen. Kursen förutsätter att du har tillgång till dator och internetuppkoppling. Du behöver kunna avsätta 20 timmar i veckan åt arbetet på kursen. 

Kursen kan för dig vara ett steg på vägen mot ett eget skrivprojekt. För dig som vill gå vidare med ett eget skrivprojekt finns möjligheten att gå en fortstättningstermin. 

Långholmens folkhögskola ligger vackert mitt i Sundbyberg. Det finns hotell i närheten och flera matställen. Skolan är en del av arbetarrörelsen och står för alla människors lika värde.

Hur ansöker jag till kursen?

Ansök via kurssidan på skolans hemsida. Bifoga ett personligt brev där du berättar om varför du söker kursen och ett textprov med en eller flera av dina texter, ca 2-5 A4.

Kostnader

800 kr för studiematerial.

Efter kursen

Kursen kan för dig vara ett steg på vägen mot ett eget skrivprojekt. För dig som vill gå vidare med ett eget skrivprojekt finns möjligheten att gå en fortsättningstermin. 

Långholmens folkhögskola

Vår skola är en mötesplats för människor med olika bakgrund och erfarenheter

Efter ca 30 år på Långholmen flyttade skolan våren 2017 till nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i centrala Sundbyberg. Vår ”skolgård” är den vackra Marabouparken och vi är också grannar med Marabouparkens Konsthall. Vi har gjort oss kända som en...


Läs mer om Långholmens folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skrivarkurs: Litterär gestaltning, distans halvtid
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Långholmens folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skrivarkurs: Litterär gestaltning, distans halvtid

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skrivarkurs: Litterär gestaltning, distans halvtid från Långholmens folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön