Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Specialpedagogprogrammet

Linköpings universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
90 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Specialpedagogprogrammet

I alla skolformer finns ett stort behov av personal med särskilda kunskaper i specialpedagogik. Utbildningen förbereder dig för kvalificerade arbetsuppgifter i undervisning, utvärdering, utredning och pedagogisk utveckling. Utbildningen innehåller såväl akademiska som verksamhetsförlagda studier och sker på halvfart och distans, med en träff i månaden på två till tre dagar i Linköping. Beroende på vilken grundutbildning du har kan du efter utbildningen arbeta i förskola, förskoleklass, grundskola, gymnasieskola eller inom vuxenutbildning.

Förkunskaper

Grundlärarexamen eller Ämneslärarexamen eller Yrkeslärarexamen eller Förskollärarexamen Minst tre års yrkeserfarenhet på minst halvtid efter utfärdad examen inom examens verksamhetsområde. Godkänd svenska och engelska motsvarande grundläggande behörighet på grundnivå.

Examen & Intyg

Specialpedagogexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Specialpedagogprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön