Musikvetenskap, magisterprogram

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Musikvetenskap, magisterprogram

Vill du fördjupa dina kunskaper inom musikvetenskap och ta dig an ämnet ur ett regionalt, internationellt och historiskt perspektiv? Magisterprogrammet i musikvetenskap är en ettårig utbildning på distans, med nära koppling till aktuell forskning inom ämnet.Musik har en omfattande betydelse för vårt samhälle idag. Inte bara behovet att lyssna till musik, utan även att spela och skapa musik. Det finns därför en efterfrågan på fördjupad kunskap om musik som kultur- och samhällsföreteelse, både i ett samtida och historiskt perspektiv. Syftet med utbildningen är att öka kunskapen om musik i detta breda perspektiv. Magisterprogrammet vänder sig till dig som har en kandidatexamen med musikvetenskap som huvudämne. I magisterprogrammet får du tillfälle att fördjupa dina kunskaper, både genom obligatoriska kurser och i moment där du kan fördjupa dina specialintressen. Programmet ges på helfart. Undervisningen består i huvudsak av seminarier, som du deltar i på distans.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet 1-90 hp i musikvetenskap. Engelska 6 och Svenska 3 eller motsvarande.

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Musikvetenskap, magisterprogram
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Musikvetenskap, magisterprogram

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musikvetenskap, magisterprogram från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön