Konstruktion för additiv tillverkning (DfAM)

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Konstruktion för additiv tillverkning (DfAM)

Konstruktion för additiv tillverkning (DfAM) handlar om att skapa, optimera eller anpassa formen och funktionen hos ett enskilt maskinelement eller ett helt maskinsystem för att dra full nytta av fördelarna med 3D-printing. DfAM är ett komplext ämne och ett aktivt forskningsområde. Även om de grundläggande koncepten är lätta att förstå, kan implementeringen av dem vara utmanande att bemästra. Den senaste tekniken och bästa praxis utvecklas ständigt i takt med att kapaciteten hos 3D-print-maskiner (och CAE-mjukvara för design) fortsätter att utvecklas. Den här kursen ger grunderna i DfAM såsom tillverkningsmetoder, material, designregler och förberedelse av stl-filer. Den behandlar även avancerade ämnen såsom lättviktsdesign med hjälp av nätverksstrukturer och topologioptimering samt design av konforma kylkanaler och värmeväxlare med hjälp av dagens CAE-verktyg.

Förkunskaper

Mekanik för högskoleingenjörer, 7,5 hp, Hållfasthetslära för högskoleingenjörer, 7,5 hp samt 15 hp i matematik (varav 4,5 hp linjär algebra och 4,5 hp analys). Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Konstruktion för additiv tillverkning (DfAM)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön