Riskbedömning och kemikalielagstiftning

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Stockholm
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Stockholm

Riskbedömning och kemikalielagstiftning

Kursen introducerar allmänna principer för riskbedömning av kemikalier. Begrepp som kommer att behandlas är: riskbedömning, exponeringsbedömning och riskkarakterisering.Ett övergripande tema kommer att vara användningen av vetenskapliga data i beslutsfattandet och hur data utvärderas och vägs i denna process. Kursen ger dessutom en översikt över de stora europeiska och internationella reglerna och avtalen för kemikalier.Kursen innehåller ett projektarbete som ger dig praktisk erfarenhet och förståelse av riskbedömningsprocessen. För att kunna kritiskt granska en riskbedömning och att identifiera en bedömnings begränsningar är osäkerhet och möjliga felkällor ett viktigt lärandemål för denna kurs.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande Storskaliga utmaningar för klimat och miljö (MI7014), Toxikologi för miljövetare, 7,5 hp (MI7015) samt Engelska 6.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Riskbedömning och kemikalielagstiftning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön