Visa allastudier.se som: Mobil

Happis Arts & Crafts

Sverigefinska folkhögskolan
Sammanfattning
Folkhögskola
Haparanda
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2021-08-16 - Haparanda
Sista ansökan: Löpande, ansök nu!
Arts & Crafts

Happis Arts & Crafts

Svefis konstutbildning har byggts om och fräschats upp under ledning av de uppmärksammade konstnärerna Gustaf Nordenskiöld och Hans Isaksson! Utbildningen heter nu Happis Arts & Crafts och planeras börja efter sommaren. Du kan ansöka till den redan nu!

I Sverigefinska folkhögskolans utbildning Happis Arts & Crafts ger dig en bred och gedigen grund inom flera olika konstformer: du kommer att få lära dig, jobba med, och fördjupa dig inom ämnen såsom måleri, skulptur, keramik, textil, video och foto.

I stort sett alla moment i Happis Arts & Crafts genomsyras av två teman: platsen och människan. Samtidigt som du studerar och arbetar med konst och hantverk kommer du även att vara öppen för inspiration och information från samhället, historian, människorna och naturen som omger dig. För precis som det är viktigt att du har egna idéer och impulser så är det även viktigt att kunna låta dig influeras av- och använda de ögonblick, känslor och intryck du får från din omgivning för att växa som konstnär.

Du kommer att få jobba med klara och tydliga uppgifter så det tekniska inte är något mysterium, och du får även kombinera dina kunskaper med fritt konstarbete där du inte bara övar på färg och form utan även tar del av hur mönster och strukturer, språk, material och kultur påverkar oss och vårt sätt att arbeta. Det ger inte bara större konstnärlig insikt, utan det ger även personliga erfarenheter som är viktiga inom andra områden som exempelvis skola, förskola, kreativa fält, projektledning, curatoriellt arbete samt samhället i stort.

Det läggs alltså stort fokus på de konstnärliga grunderna samt att bejaka det intuitiva så du lättare hittar fram till ditt eget konstnärliga uttryckssätt. Därmed blir det också viktigt med inslag om samtidskonsten och självutveckling.

När du är klar med utbildningen har du fått ta del av de kunskaper och erfarenheter du behöver för att gå vidare i livet och lärandet. Därifrån kan du gärna söka dig till exempelvis konsthögskola, designutbildning, eller varför inte påbörja din egen konstkarriär?

Utbildningen är CSN-berättigad, läses på heltid på skolan och ger goda grunder inför vidare studier på exempelvis högskola. Skolan har även restaurang och boende för en trygg och komplett studiemiljö.

Så ansöker du

Du kan ansöka till utbildningen på Sverigefinska folkhögskolans webbplats, svefi.net.

Antagningsvillkor:
— Minst 18 års ålder.
— Intervju.
— Arbetsprov (bifogas med ansökningen).
— Gymnasiebehörighet (du har slutfört grundskola).

Innehåll

Utbildningens innehåll specificeras närmare på dess webbsida, svefi.net. I kursen får du lära dig flera olika konstformer och hantverk som måleri, skulptur, textil, video och foto, keramik, med mera. Utbildningen ger en god grund för vidare studier på exempelvis konsthögskola.

Efter slutförd kurs beräknas du ha uppnått följande:

  • Du har ett brett kunnande inom konstnärliga uttryck och hantverk.
  • Du har utvecklat och vidgat ditt konstnärliga synsätt.
  • Du har utvecklat konstnärlig mognad och färdigheter i att genomföra och utveckla dina egna idéer.

Kostnader

Själva utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigad. Däremot tillkommer en material- och teknikavgift om 4000 kr per läsår. I den avgiften ingår studiematerial, teknik, försäkringar, studiebesök, m. m.

Varför välja Sverigefinska folkhögskolan?

Sverigefinska folkhögskolan, Svefi, ligger vid torget i den lugna småstaden Haparanda, ett stenkast från det lantliga men samtidigt bara en kort promenad från gränsen till Finland och den betydligt större systerstaden Torneå – så det finns litet av varje, inklusive både IKEA och Jysk för dig som är nyinflyttad!

Svefi är perfekt för dig som söker en solid utbildning, ombyte, eller som bara vill kunna studera i lugn och ro. Skolan är något av en egen liten värld med sina konstfyllda lokaler, en prisbelönad lunchrestaurang på innergården, och ett vandrarhem med studentboende tvärs över torget. Miljön i stort är även den litet speciell, med intensiva årstider, midnattssol hela sommaren och kolsvarta vinterdagar. Väl värt att uppleva!

För mer info om skolan, besök vår hemsida.

Sverigefinska folkhögskolan

Sverigefinska folkhögskolan

Välkommen till oss på Svefi — Sverigefinska folkhögskolan i Haparanda, mitt på den svenskfinska gränsen. Hitta din passion och utveckla nya färdigheter! Hos oss kan du förbereda dig för ett fortsatt yrkes-/studieliv på våra särskilda kurser och eftergymnasiala yrkesutbildningar, eller...


Läs mer om Sverigefinska folkhögskolan och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Happis Arts & Crafts
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Sverigefinska folkhögskolan

Torget 3
953 32 Haparanda

Recensioner

Det finns inga recensioner för Happis Arts & Crafts

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Happis Arts & Crafts från Sverigefinska folkhögskolan, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via *
Telefon
SMS
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön