Filmproduktion

Tärna folkhögskola
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Sala
1 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Sala

Filmproduktion

Filmproduktion är en filmutbildning på 1–2 terminer, heltid, på plats på skolan. Du får lära dig grunderna i filmskapande och utveckla ditt filmberättande. Under första terminen går vi igenom alla delar i en filmproduktion, från manus till färdig film. Under andra terminen arbetar du med ett filmprojekt. Du får tillgång till allt från spännande workshops och gästföreläsare till teknik och studio. Under utbildningen får du lära dig använda den teknik och de digitala programvaror du kommer att behöva för att lära dig ett yrke inom filmskapande. Du kommer även få prova på olika genrer som dokumentär, TV-produktion och kortfilm.

Du kan välja att börja med termin 1, Bas och sedan fortsätta vidare till termin 2, Projekt. Om du redan har grunderna i filmskapande kan du ansöka direkt till termin 2 och fokusera på projektet. I samband med projektabetet finns även möjlighet att göra praktik. Termin 2 startar vårterminen 2025 och öppnar för ansökan till Tärna folkhögskola i oktober 2024.

Genom Tärnas samverkan med Film Västmanland får du tillgång till seminarier, nätverksträffar och master classes med gäster från den etablerade filmbranschen.

Varför välja Tärna folkhögskola?

Internat

Distansutbildning med tillfällen på plats

CSN-berättigad

Examen & Intyg

Kursbevis med kursinnehåll och omfattning.

Kostnader

Terminsavgift: 1 800kr, för material och skolaktiviteter. Ytterligare kostnader kan tillkomma i samband med studiebesök och andra resor. Utbildningen berättigar till studiestöd på eftergymnasial nivå, B1, från CSN.

Bo på folkhögskolans internat

Har du långt att pendla eller flyttar från en annan del av landet, då kan du bo på vårt internat. Du bor i enkelrum med egen dusch och toalett, i Östergård eller Västergård. I varje hus finns gemensamma utrymmen som kök, matrum och vardagsrum. Här finns också tillgång till tvättmaskin och torktumlare. Rummen är möblerade så du behöver bara ta med det som gör att du känner dig som hemma.

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola

Tärna folkhögskola ligger strax utanför den charmiga lilla staden Sala i Västmanland, 11 mil från Stockholm, 7 mil från Uppsala och med bara 3,5 mil till Västerås och Enköping. Nära stan men ändå på landet. Här kan du både studera och bo...


Läs mer om Tärna folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Filmproduktion
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Tärna folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Filmproduktion

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Filmproduktion från Tärna folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön