Massageutbildningar

Är du intresserad av en massageutbildning? Vad roligt! Här hittar du en mängd utbildningar och kurser som kan bli ditt första steg mot en karriär som massör eller massageterapeut. Börja din utbildningsresa här! Idag!
Visar 1-20 av 20 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 20 träffar

Vad leder en massageutbildning till?

Massören eller massageterapeuten (som har mer kunskap om sjuklära och fysiologi) stryker, töjer, trycker och knådar musklerna för att motverka spänningar.

Massörens kunder behöver massage för att man har problem på grund av sitt jobb, har en idrottsskada eller vill bli masserad i förebyggande syfte. En massör har ofta egen praktik eller är anställd vid gym, kroppsvårdskliniker eller spaanläggningar.

Bli certifierad efter din massageutbildning

Branschrådet Svensk Massage sätter upp utbildningskrav på längd, innehåll och kvalitet för att man ska få bli certifierad massör genom dem.

Ett närliggande yrke till massör är naprapat, som är specialist på rygg-, led- och muskelbesvär. En naprapat lindrar patientens smärta genom att stretcha och massera. Naprapaten jobbar också med att hitta orsaken till patientens problem och att lägga upp träningsprogram för att undvika vidare problem.

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv