Visa allastudier.se som: Mobil

Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!

Jakobsbergs folkhögskola
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Stockholm
1 år
Heltid
Klassrum
Startdatum: 2021-08-26 - Stockholm
Hälsa

Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!

Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!

En eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill arbeta med att inspirera människor till att behålla god hälsa och förebygga ohälsa. Kursen syftar till att ge dig verktyg för att kunna leda andra i hälsofrämjande insatser, med fokus på livsstilsfaktorer som exempelvis kost, stress och träning. Med stöd av våra erfarna och branschnära lärare ges du de bästa förutsättningarna för att kunna arbeta med hälsofrågor.

Med över 35 års erfarenhet av utbildningar inom hälsa vet vi vad som krävs för att du ska nå framgång som exempelvis kostrådgivare, egenföretagare inom träning och hälsa eller gruppträningsinstruktör. Få andra utbildningar ger samma djup och goda förutsättningar för att nå framgång i ditt yrkesliv inom träning och hälsa. Av den anledningen kanske det inte är en slump att vi årligen har deltagare som uppger att detta var det bästa året i deras liv!

Vill du arbeta som personlig tränare (PT) och/eller massör erbjuder vi även en vidareutbildning med möjlighet att bli Cert. Personlig tränare specialiserad mot hälsa, prestation och manuell behandling.

Områden som ingående behandlas i kursen är bl.a. kost och näringslära, kroppens uppbyggnad och funktion och hälsocoaching. Efter kursen ska du kunna arbeta som exempelvis kostrådgivare, hälsoutvecklare och gruppträningsinstruktör samt ha de kunskaper, färdigheter och kompetenser som krävs för att kunna läsa vidare till Cert. Personlig tränare (PT) med inriktning hälsa, prestation och behandling.

På vår hemsida kan du läsa om vilka ämnesområden som ingår i kursen och våra arbetssätt. Där finner du även kursplan och annan viktig information om våra kurser.

Så ansöker du

STUDIETAKT

Utbildningen bedrivs på heltid med närvarokrav på skolan varje dag.

ANSÖKAN OCH BEHÖRIGHET

För att antas till kursen krävs att du har ett slutbetyg från gymnasieskolan eller motsvarande. På vår hemsida kan du läsa om ansökningsförfarandet.

EXAMEN, DIPLOM M.M.

Efter avslutad och godkänd utbildning finns möjlighet att genomföra certifiering till kostrådgivare. Våra utbildningar kvalitetssäkras av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, Almega friskvårdsföretagen (ptlicens.se) och Branschrådet för hälsa

Kostnader

Kursen är CSN-berättigad. Se skolans hemsida för kurskostnader.

Jakobsbergs folkhögskola

Jakobsbergs Folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm ligger Jakobsbergs folkhögskola. Sedan 1919 har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och...


Läs mer om Jakobsbergs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs folkhögskola

Folkhögskolevägen 1, Box 161
177 23 Järfälla

Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare!

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hälsa, kost och träning, bli hälsoutvecklare! från Jakobsbergs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön