Sammanfattning
Högskola / Universitet
Stockholm
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: Höst - Stockholm
Idrott och hälsa

Idrott och hälsa

En perfekt byggsten mot din högskoleexamen i idrott och hälsa

Är du verksam lärare och önskar komplettera din examen med en högskoleexamen i idrott och hälsa? Eller har du under lång tid vikarierat som lärare i idrott och hälsa utan formell behörighet? Då kanske programmet Idrott och hälsa är något för dig.

Idrott och hälsa är en bra start för fortsatta studier mot en lärar- eller kandidatexamen. Denna korta högskoleutbildning ger dig möjlighet att komplettera dina studier för att bli ämneslärare i idrott och hälsa. Utbildningen riktar sig också till dig som läser ämneslärarprogrammet vid ett annat lärosäte och vill läsa idrott och hälsa som andra ämne.

Mix av teori och praktik

Du läser fyra kurser i idrott som innehåller både teoretiska och praktiska moment. Du får lära dig pedagogik, hälsa och humanbiologi varvat med praktiska studier i bland annat bollspel, gymnastik, friidrott, rörelse, dans och friluftsliv med studieutflykter i skog-, vatten- och fjällmiljöer.

Karriärvägar

En examen från GIH värderas högt och ger goda möjligheter på arbetsmarknaden. Det tvååriga Idrott och hälsa-programmet ger dig behörighet att läsa kompletterande pedagogisk utbildning (KPU) vid GIH och tillsammans ger utbildningarna dig en ämneslärarexamen.

Har du lärarexamen sedan tidigare och läser idrott och hälsa som komplettering eller genomför utbildningen inom ämneslärarutbildning får du behörighet att undervisa i idrott och hälsa i både grundskolan och på gymnasiet.

I kombination med studier om ytterligare 60 högskolepoäng kan denna utbildning vara grund för en kandidatexamen i idrott vid GIH. Det är också en bra start för att gå vidare till magister- och masterstudier.

Varför välja Gymnastik- och idrottshögskolan GIH?

Eftertraktad utbildning

CSN-berättigad

Praktik/FVU

Förkunskaper

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Engelska 6, Idrott och hälsa 1, Matematik 2a alternativt Matematik 2b alternativt Matematik 2c, Naturkunskap 1 eller motsvarande, Samhällskunskap 1b alternativt Samhällskunskap 1a1 + 1a2.

Examen & Intyg

Högskoleexamen i idrott med inriktning mot idrott och hälsa

Kostnader

Utbildningen är kostandsfritt och CSN berättigad

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Drömmer du om en karriär inom idrott och hälsa?

Drömmer du om en karriär inom idrott och hälsa? Din väg till drömyrket börjar vid Gymnastik- och idrottshögskolan – Sveriges främsta kunskapscentrum för idrott, fysisk aktivitet och hälsa. Här utbildar vi idrottslärare, hälsovetare, tränare, sport managers och idrottsvetare. Hos oss...


Läs mer om Gymnastik- och idrottshögskolan GIH och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Idrott och hälsa
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

GIH Facebook


Hitta till utbildaren

Gymnastik- och idrottshögskolan GIH

Recensioner

Det finns inga recensioner för Idrott och hälsa

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Idrott och hälsa från Gymnastik- och idrottshögskolan GIH, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön