Visa allastudier.se som: Mobil

Massageterapeut avancerad / Certifierad Massör

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Linköping
500 timmar
Heltid/Deltid
Icke studiemedelsberättigad
Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Massageterapeut avancerad / Certifierad Massör

Massageterapeut avancerad, med inriktning på idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning

Detta är en yrkesutbildning på 500 timmar och leder till att du kan jobba professionellt med massage och friskvård.

Skadeförebyggande insatser och friskvård har idag hög prioritet och allt fler företagsledare öppnar sina ögon för att i förebyggande och rehabiliterande syfte anlita massörer.

Efter godkänd utbildning till Massageterapeut avancerad, med inriktning på idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning, hos oss blir du massageterapeut. I utbildningen ingår också att göra ett nationellt certifieringsprov för att bli "Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör", vilket idag är den mest eftertraktade titeln inom massagebranschen i Sverige!

Som certifierad har du också möjlighet att bli medlem i yrkesförbund för massörer. Medlemskapet ger dig automatiskt obligatoriska patient och ansvarsförsäkringar.Du kan gå utbildning till massageterapeut antingen på helfart under en termin eller på halvfart under två terminer. Halvfarten passar bra för dig som vill finansiera studierna och dina levnadskostnader genom att jobba uppemot 75% under studietiden.

Praktik

Kontinuerligt under denna utbildning praktiserar du som massageterapeut, dels på skolans elevpraktik och dels på olika företag på din hemort. Syftet med företagspraktiken är, förutom att praktisera som massageterapeut, att du ska bygga upp en kundbas av företag och göra dig känd på orten där du bor.
Vill du även arbeta som idrottsmassör? I stället för att göra all praktik som företagsmassör kan du också göra praktik i idrottsföreningar som idrottsmassör.

En bärbar massagebänk behövs för praktiken på hemorten. Skolan erbjuder en mycket bra bänk till rabatterat pris.

Kvalitetssäkrad utbildning

Yrkesutbildningen hos Bergqvist står under tillsyn hos myndigheten för Yrkeshögskolan vilket innebär att vi uppfyller myndighetens krav på en seriös utbildning och välskött skola. Dessutom innebär Bergqvists medlemskap i Branschrådet Svensk Massage att vi uppfyller branschrådets krav på yrkesutbildning för massörer.

Examen & Intyg

Diplomerad Massageterapeut, med inriktning mot idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning

I utbildningen ingår nationella praktiska och teoretiska certifieringsprov framtagna av Branschrådet Svensk Massage. Klarar man dessa prov får man titeln "Av Branschrådet Svensk Massage Certifierad Massör". Certifierade massörer har möjlighet att söka medlemskap i yrkesförbund för massörer.

För att få ut diplom från skolan krävs följande:
- Minst 85 % närvaro på lärarledd undervisning.
- Godkänt resultat på skolans prov.
- Fullgjord praktik på skolan och på hemorten.
- Hela kursavgiften betald.

Kostnader

Bergqvists yrkesutbildning står under tillsyn hos myndigheten för Yrkeshögskolan och är därmed momsbefriad.
I kursavgiften ingår kurskompendier, litteratur, tröjor, handdukar och en liten anatomiplansch. Dessutom ingår olja, kräm och patientpapper för praktikbehandlingarna på din hemort. Även kostnaden för att göra Branschrådets certifieringsprov ingår!

Fortsatta studier

Bergqvist erbjuder ett antal vidareutbildningar för Massageterapeuter / Certifierade Massörer. Till exempel inom Triggerpunkter, Avancerad undersökningsmetodik och Andningsterapi enligt Lotorpsmetoden. Kontakta oss gärna för mer information om detta!

Förkunskaper

Behörig att söka till utbildningen till Massageterapeut avancerad, med inriktning på idrottsmedicin, friskvård och funktionell träning är den som har genomgången gymnasieskola eller motsvarande.

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist ligger i Linköping, Östergötland, där vår skola är belägen. Vi har arbetat med massageutbildningar sedan slutet av 80-talet och PT-utbildningar sedan 2005. Skolans speciella inriktning är att arbeta med en kombination av massage och friskvård, vilket ger våra elever...


Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Massageterapeut avancerad / Certifierad Massör
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Massageterapeut avancerad / Certifierad Massör från Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner för Massageterapeut avancerad / Certifierad Massör

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön

Du kanske också är intresserad av: