Utbildningar inom fotvård

Vill du jobba med människor och hälsa och har ett intresse för skönhet ska du definitivt kika närmre på en utbildning inom fotvård! Vi har utbildningarna - sök och jämför nedan!
Visar 1-2 av 2 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-2 av 2 träffar

Fötter i ett bad med blommor

Har du alltid velat jobba med människor med fokus på hälsa och skönhet? Idag är efterfrågan stor kring kompetens inom hälsa och friskvård, och en utbildning inom fotvård ger dig rätt förutsättningar för att inleda en karriär inom hälsobranschen! Inriktningarna varierar och framtidsutsikterna är goda - så vad väntar du på?

Kosmetisk eller medicinsk inriktning

Det finns två distinkta skillnader på inriktning när det kommer till utbildningar inom fotvård; kosmetisk och medicinsk inriktning. Är du intresserad av att jobba med fotvård på ett medicinskt plan kan du välja att studera till fotterapeut eller någon annan utbildning inom medicinsk fotvård. Det handlar i hög grad om att hjälpa människor med deras smärta och problem och underlätta vardagen. Du kan i framtiden exempelvis jobba på friskvårdsföretag, massageklinker eller spa.

Om du däremot vill inrikta dig på den kosmetiska banan finns utbildningar som leder till att du i framtiden kan jobba med pedikyr, på exempelvis hudvårds- och frisörsalonger. Du ska gärna ha en känsla för färger och form och en fingerfärdighet för att lyckas i yrket! Ett intresse för skönhet är ett stort plus, då du kommer arbeta med att bygga upp, förstärka, förlänga och laga naglar med olika metoder. Material som akryl, gelé och silke förekommer bland de olika metoderna.

Vad händer efter utbildningen?

En utbildning inom fotvård är idag väldigt eftertraktat, då trenden kring hälsa och skönhet fortsätter att peka uppåt. I en alltmer hektisk värld strävar vi ständigt efter att må bra och finna välmående i vardagen. Att arbeta med människors hälsa är livsviktigt - och du kan göra skillnad. Efter avslutade studier kommer du med din kompetens kunna välja inriktning för framtiden beroende på vad som intresserar just dig. Kompetens inom friskvård efterfrågas från mängder av företag idag, och framtidsutsikterna ser minst sagt lovande ut för dig som väljer att läsa en utbildning inom fotvård.

Den vanligaste utbildningsformen är yrkesutbildning, och du kan välja att läsa kurser som är alltifrån 1 dag till ett par veckor eller månader. I många fall kan du även välja studietakt utifrån dina preferenser, vilket ger en bra flexibilitet!
Är du intresserad av att läsa en utbildning inom friskvård? Kolla då in våra utbildningar nedan!

Till utbildningar inom friskvård

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv