Masterprogram i pedagogiskt ledarskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala

Masterprogram i pedagogiskt ledarskap

I dagens kunskapssamhälle framhålls allt oftare att chefers viktigaste uppgift är att leda lärande och kunskapsprocesser i organisationer. På Masterprogrammet i pedagogiskt ledarskap vid Uppsala universitet lyfter vi fram kunskap, metoder och aktuell forskning om sådana aspekter av ledning och arbetsliv. Det är en utbildning på avancerad nivå vilket innebär att huvudområdet pedagogiskt ledarskap tas upp på vetenskaplig grund och i dess organisatoriska och samhälleliga sammanhang.

På programmet får du ytterligare kunskaper och kompetenser med inriktning antingen mot forskning inom området eller mot ökad professionalitet inför uppgifter som rör styrning, ledning och ledarskap, både generellt och i relation till någon för dig aktuell verksamhet eller yrkesroll.

Utbildningen har en bred målgrupp inom ledarskapsområdet och vänder sig särskilt till ledare och chefer inom skola, övrig utbildning och idéburna organisationer som exempelvis kyrka och trossamfund. Våra kurser kan också sökas som fristående kurser av personer med ett allmänt intresse för ledarskap som en pedagogisk process.

Programmet leder till en filosofie masterexamen och kan efter halva tiden avslutas med en filosofie magisterexamen.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om minst 180 hp.Dessutom krävs kunskaper i svenska och engelska motsvarande vad som krävs för grundläggande behörighet till utbildning på grundnivå.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i pedagogiskt ledarskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön