Masterprogram i systemvetenskap

Uppsala universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Uppsala
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Uppsala
Sista ansökan: 2024-04-15

Masterprogram i systemvetenskap

Masterprogrammet i systemvetenskap lär dig det väsentliga om hur arbete utförs i en modern, digital omgivning. Du kommer att få läsa kurser om digitalisering, infrastruktur och fördjupad systemutveckling. Du kommer att lära dig hur system och applikationer samverkar med individer och grupper i olika sammanhang. Du kommer att utmanas med kurser om big data och maskininlärning. Du kommer att bemästra hur system utvecklas i team på basis av både kunders och slutanvändares behov. Du kommer att öva på att tillämpa vetenskapliga metoder för att lösa praktiska problem.

Programmets kurser är forskningsrelaterade och forskningsförberedande samt näringslivsorienterade med hela systemutvecklingsprocessen i fokus. Utbildningen ger praktiska kunskaper och som student tillämpar du olika systemutvecklingsmetoder i större realistiska projekt. Under utbildningen lär du dig även att leda större projekt. Efter masterutbildningen kan systemutvecklare jobba med många olika slags yrken med anknytning till IT-området, nationellt och internationellt.

Utbildningen ges på engelska. Programmet leder till en filosofie masterexamen med informationssystem som huvudområde. Utbildningen ger behörighet till forskarutbildning i informationssystem och öppnar upp för många intressanta arbeten inom IT-sektorn.

Förkunskaper

Kandidatexamen om 180 hp med 90 hp i informationssystem, informatik, data- och systemvetenskap eller motsvarande.Dessutom krävs kunskaper i engelska motsvarande Engelska 6 (med en svensk kandidatexamen uppfyller du kravet på engelska)

Examen & Intyg

Masterexamen

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i systemvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön