Visa allastudier.se som: Mobil

Träna dig till bättre studiero i vinter

Att träna under studietiden kan hålla dig fokuserad. Men ändå verkar de flesta ge upp när vintermörkret kommer. Tips: Så håller du igång.

Träningsledaren Lina Hermansson, 25, säger att det är vanligt att studenter tränar vid terminsstart. Men de blir färre när vintermörkret kommer krypande, något hon gissar har att göra med minskad entusiasm och mörka eftermiddagar. Hon har ett viktigt råd till alla landets studenter:

 –  Fortsätt! Fortsätt träna även i vinter. Det är jättebra att träna med en kompis, då kan man pusha varandra. Om du har möjlighet, gå ut och gå eller spring när solen är uppe. När du får motivation kan du testa nya grejer som kampsport eller dans, det är perfekt läge nu på vintern, säger hon.

Till vardags pluggar Lina på läkarprogrammets åttonde termin i Lund. Samtidigt leder hon boxpass, och vikarierar ibland på gympan, på universitetets träningsanläggning Gerdahallen.

– Jag gillar funktionell träning, jag krånglar inte till det. Jag gillar box så-klart, det är en rolig och intensiv träningsform, och spinning är kul. Jag tycker också mycket om att springa. Fast det är skönare att springa ute på sommaren. Nu är det trendigt att springa barfota på tå, jag har fastnat för att springa i mina ”five fingers” säger Lina.

– För mig är det viktigt att träna. Kroppen mår bra av det och det får mig att orka med långa dagar. Jag tror att alla mår bra av att röra på sig, säger hon.

Linas tips: Så tränar du enkelt
  • Träna i hemmet. Funktionell träning med kroppen som redskap. Gör armhävningar, situps, höga hopp och benböj. Det är enkelt och det kan du göra hemma i student­rummet.
  • Ta med en kompis. Träna med en kompis. Då blir träningen av och du får motivation. Du kan träffa kompisar så det blir roligare och du får någon som pushar på och hjälper.
  • Intensivt men kort. Intensiv träning. Du måste inte träna länge, det kan gå på en halvtimme om du växlar mellan att träna exempelvis ben och armar utan att vila så mycket emellan. Det sparar tid.
Relaterat

Ät bra och prestera bättre

Här pluggar du gratis till personlig tränare

Hitta balansen mellan skola och träning

Per Samuelson
Senast uppdaterad: 19 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-16

Hemliga sällskap - nätverka i det dolda

Från utsidan fåniga nördklubbar dit bara vissa utvalda är inbjudna. Från insidan ett kul socialt nätverk för likasinnade. Hemliga sällskap inom studentvärlden är ett sätt att skapa goda kontakter - i det dolda. Idag är hon en av Sveriges mäktigaste inom studentvärlden, en position hon uppnått  mycket på grund av det nätverk hon skapade under sin studietid.
Läs mer
Senast uppdaterad: 2012-05-21

Skippa nudlarna – planera mera

Sally Jönsson, 18, valde ett lite udda projektarbete på gymnasiet, att skriva en kokbok för studenter. Här är hennes bästa mattips. – Jag tycker det är väldigt roligt att laga mat och jag vet ju att det finns så många studenter som har svårt att få ihop det matmässigt. Jag tyckte inte att det borde vara så svårt att göra en kokbok med nyttiga och billiga recept, säger Sally som i dagarna släppt si ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-12

Spexa till ditt studentliv

Studentlivet är inte bara tentor och pluggande. Oscar och Magnus står på scen när de får ledig tid. Länkar: Hitta studentföreningen som passar dig. När du pluggar på högskola och universitet finns ofta ett smörgåsbord av roliga aktiviteter vid sidan av studierna. Sport, musik, dans och matlagning är bara några av de saker du kan förgylla ditt studentliv med.
Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy allastudier.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på AllaStudier.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön