Här pluggar du gratis till personlig tränare
28 okt 2021

Här pluggar du gratis till personlig tränare

På Katrinebergs Folkhögskola finns utbildningen till personlig tränare som är gratis och berättigar till studiemedel. Det är unikt.

Utbildningar inom hälsa och träning ligger i tiden. En av de skolor som har lyssnat av trenderna är Katrinebergs folkhögskola som har en utbildning till personlig tränare.

Utbildningar till personlig tränare och inom hälsa och idrott

Utbildningar till personlig tränare

Utbildningar inom hälsa

Utbildningar inom idrott

Ovanligt att utbildningen är gratis och ger studiemedel

Skillnaden mot andra utbildningar till personlig tränare är att kursen är kostnadsfri precis som all utbildning på folkhögskola, och att du får studiemedel när du studerar.

Så vitt vi känner till finns det ingen annan utbildning till personlig tränare som är studiemedelsberättigad, säger Gösta Hassel, rektor på skolan.

Leder till intyg och licens inom styrketräning

Utbildningen som är en termin leder till intyg om att man utbildat sig till tränare och en licens inom styrketräning genom Elejko.

På utbildningens  läser du bland annat idrottsfysiologi, beteendevetenskap, branschkunskap, näringslära, anatomi och marknadsföring och försäljning. Du får även praktisera dina nyvunna kunskaper på andra elever på skolan.

Det är stort intresse för kursen och vi tar bara in 12 deltagare. Det är viktigt att du har gått ut gymnasiet och en fördel om du har  erfarenhet från friskvård eller idrott, säger Gösta Hassel.

Mer information om utbildningen

Intervju från 2010 

Senast uppdaterad: 28 okt 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-10-07

Dansare – med kroppen som verktyg

Älskar du musik? En dansare förmedlar känslor och berättelser med kroppen. Nathalie är premiärdansös på Kungliga baletten. Tips: Så lyckas du som dansare. Sökfunktion: Hitta din dansutbildning En tuff arbetsmarknad väntar landets danselever efter att de tagit examen, rapporterar Dagens Nyheter. Efter tre års utbildning på folkhögskolan Balettakademin i Stockholm kan bara en tredjedel räkna med job ...
Läs mer
Senast uppdaterad: 2013-11-11

Mässan som tar dig framåt

Över 120 utställare finns på plats när mässan Kunskap & Framtid öppnar på Svenska Mässan på torsdag, för alla som är sugna på att utbilda sig. Nytt för i år är ett kreativt torg där man kan få bättre inblick i vad utbildningar inom konst, design, hantverk och mode kan leda till. Ingenjörsutbildning i Luleå, läkarprogram i Ungern eller pilotutbildning i Norge?
Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-10-21

Folkhögskola: Ring till skolan

När du ska studera vid folkhögskola är det viktigt att du väljer inte bara kurs utan också skola med omsorg. De skiljer sig nämligen mycket åt. 

Läs mer