Lic Personlig Tränare, CSN-berättigad

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans, Linköping, Malmö, Stockholm
9 månader
Deltid
CSN-berättigad

Lic Personlig Tränare, CSN-berättigad

Lic Personlig tränare, CSN-berättigad

Utbildning under Yrkeshögskolan utan kursavgift. Kvalitetssäkrad licens, gångbar i Sverige och resten av Europa.

Vill du inspirera, informera och påverka dina medmänniskor i din omgivning till att må bättre och uppleva bättre hälsa?
Utbildningen Personlig tränare är för dig som har ett intresse för träning, friskvård och hälsa och vill arbeta yrkesmässigt såväl i en friskvårdande verksamhet som individuellt med olika kunder.

Utbildningen Personlig tränare kommer att ge dig en bred och gedigen kunskap, konkreta arbetsverktyg såsom färdiga och effektiva träningsprogram med tydligt bildmaterial samt personlig vägledning. Här förmedlas omfattande kunskaper om träning och att bemöta kunden samt leda denne mot sina personliga mål. Inriktningen på utbildningen är funktionell träning.

Du kommer att kunna arbeta som personlig tränare oavsett vilken miljö och vilka hjälpmedel du har att tillgå. Träningen bedrivs i ett hälsofrämjande syfte och all undervisning integreras mellan teori och praktik i samtliga ämnesblock. En utbildad personlig tränare ska kunna motivera, inspirera och argumentera för fysisk aktivitet och hälsa såväl i förebyggande som underhållande syfte. Du kommer att kunna analysera människans fysiologiska förutsättningar samt vägleda kunden mot den individuella målsättningen denne har. Alla har nytta av att anlita en personlig tränare, oberoende av ålder, kön, tidigare träningsvana, träningsmål, elit eller motionär för att optimera sin träning!

Förkunskaper

- Gymnasiekompetens eller motsvarande.

- Om du har goda förkunskaper i rörelseapparatens anatomi och fysiologi har du möjlighet att tillgodoräkna dig dessa och starta utbildningen efter det inledande blocket som tar upp detta.

Examen & Intyg

Licens i Personlig träning

Efter avslutad och godkänd genomförd Utbildning till Personlig tränare får du Bergqvists PT-licens. Licensen är godkänd av både EuropeActive och FRISK. EuropeActives godkännande innebär att licensen är kvalitetssäkrad och gångbar inom hela EU. FRISK:s godkännande innebär att licensen uppfyller de krav som många aktörer inom svenska PT-branschen ställer för att anställa eller anlita Personliga tränare.
Utöver PT-licensen ger utbildningen rätt till utbildningsbevis från Yrkeshögskolemyndigheten med YH-poäng.

Kostnader

Utbildningen är en YH-utbildning och är därmed kostnadsfritt. Det är endast obligatoriskt kursmaterial som de studerande får bekosta själva. Kostnaden för obligatoriskt litteratur och webbaserad programvara under denna utbildning blir cirka 4500 kronor.

Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar

Bergqvist ligger i Linköping, Östergötland, där vår skola är belägen. Vi har arbetat med massageutbildningar sedan slutet av 80-talet och PT-utbildningar sedan 2005. Skolans speciella inriktning är att arbeta med en kombination av massage och friskvård, vilket ger våra elever...


Läs mer om Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Bergqvist Massage & FriskvårdsutbildningarRecensioner

Det finns inga recensioner för Lic Personlig Tränare, CSN-berättigad

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön