Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Utbildning till .NET-utvecklare

Brinner du för programmering och gillar att lösa problem? Då är en utbildning till .NET-utvecklare ett perfekt val för dig! Här hittar du flera inriktningar att välja mellan och du kan hitta din framtida utbildning till .NET-utvecklare.
Visar 1-10 av 10 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-10 av 10 träffar
 

Läs en utbildning till .NET-utvecklare för att vara med och skapa framtidens IT-system. 

När du läser en utbildning till .NET-utvecklare öppnar du upp en värld av möjligheter för att skapa något som har en verklig påverkan på världen. Med kunskap om .NET-plattformen kan du utveckla program som löser problem, underlättar vardagen för människor och förbättrar deras liv. Du får också möjlighet att arbeta på spännande projekt och samarbeta med andra kreativa och talangfulla människor som delar din passion för teknik. 

Så om du vill ha möjligheten att göra skillnad, samtidigt som du utvecklar din karriär och har kul på jobbet, så bör du definitivt överväga att utbilda dig till .NET-utvecklare. 

Vad gör en .NET-utvecklare? 

En .NET-utvecklare arbetar med att utveckla programvaror och applikationer med hjälp av .NET-plattformen från Microsoft. Deras uppgifter inkluderar: 

 • Analysera krav och specifikationer för programvaran. 
 • Designa, implementera och testa programvaror med hjälp av .NET-verktyg och tekniker. 
 • Arbeta med programmeringsspråk som C# eller Visual Basic. 
 • Använda ramverk som ASP.NET och WPF för att bygga webb- och desktopapplikationer. 
 • Felsöka och lösa problem som uppstår under utvecklingen. 
 • Hålla sig aktuell med de senaste teknikerna och utvecklingen inom .NET-plattformen.

 

Vad lär du dig när du läser en utbildning till NET.utvecklare? 

Vad du får lära dig under utbildningen kan variera lite beroende på vilken inriktning inom .NET-utveckling du väljer. Det som finns med i alla utbildningar är kurser inom Microsofts .NET-plattform och programmeringsspråket C#. Du kommer också få lära dig hur du skapar databaser och applikationer med program som Visual Studio. 

En utbildning till .NET-utvecklare är fokuserad på programmering och därför får du lära dig hur du skapar kod som är lätt att underhålla och testa. Du får självklart även kunskaper om hur du ska arbeta metodiskt med programmeringen som används under .NET-utveckling för att du ska ha god möjlighet att lyckas som utvecklare. 

Olika typer av utbildningar till .NET-utvecklare. 

De flesta utbildningar inom .NET-utveckling hittar du på yrkeshögskolor. Det finns både utbildningar som hålls i klassrum men även utbildningar som hålls helt på distans. YH-utbildningar till .NET-utvecklare brukar innehålla praktikperioder (LIA - Lärande i Arbete), där får du testa på arbetslivet och jobba med riktiga arbetsuppgifter för att lära dig praktiskt. Om du känner att du lär dig bättre av praktiska uppgifter kan därför en utbildning till .NET-utvecklare på en yrkeshögskola vara perfekt för dig!  

Vad kan jag jobba med efter en utbildning till .NET-utvecklare? 

Beroende på inriktningen du väljer att läsa finns det olika arbetsmöjligheter. Generellt sett så är det en brist på utvecklare med .NET-kunskaper, vilket gör dig väldigt eftertraktad när du är klar med utbildningen. Efter utbildningen till .NET-utvecklare kan du arbeta som bland annat: 

 • .NET-utvecklare 
 • Systemutvecklare 
 • Programutvecklare 
 • Applikationsprogrammerare 
 • Webbutvecklare 

Jobbmöjligheter som .NET-utvecklare finns inom en mängd olika branscher: exempelvis finans, försäkring, e-handel, teknikbolag och offentlig sektor. En karriär som .NET-utvecklare är spännande och utmanande och du har möjlighet att ständigt lära dig nya tekniker och färdigheter. 

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv