Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Utbildningar inom bistånd och U-länder

Vill du hjälpa till att göra till världen till en bättre plats? Livet är ett lotteri och vissa får sämre förutsättningar än andra bara för att de föds någon annanstans. Genom att läsa en utbildning inom bistånd och U-länder får du kunskap och verktyg för att förstå och påverka biståndsarbete, konflikter och utrikespolitik.
Visar 1-12 av 12 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-12 av 12 träffar
 

utbildningar inom bistånd och U-länder

Utbildningar inom bistånd och U-länder

När du utbildar dig inom bistånd, U-länder och utvecklingsstudier får du verktygen du behöver för att förstå och arbeta med utsatta områden i världen. Du får sätta dig in i vad som ligger till grund för olika konflikter, insikt i samhällsfrågor och förståelse för kulturella skillnader. Hur påverkar globaliseringen lokala konflikter? Vilken roll spelar media i nutida krigssituationer? Hur har biståndsarbete förändrats över tid? Den typen av frågor tas upp under kurserna och bjuder in till diskussion.

Vilka inriktningar kan du läsa?

Det finns många olika inriktningar du kan läsa inom bistånd och U-länder. Du kan till exempel välja en utbildning som fokuserar på integration och mångfald, fred- och utvecklingsstudier eller studier om en specifik konfliktdrabbad region. Du hittar utbildningar inom området på universitet, högskolor folkhögskolor och komvux. Om du vill blanda utbildning med äventyr finns också möjligheter att plugga utomlands!

Vad kan du jobba med efter avklarad utbildning?

Efter din utbildning kan du - beroende på vilken inriktning du läst - söka dig till flera olika områden. Sannolikt arbetar du med humanitärt bistånd, konfliktanalyser, integrationsarbete, utrikespolitik eller andra internationella frågor efter studierna. Det finns många potentiella arbetsgivare bland statliga myndigheter och frivilligorganisationer såväl som internationella organisationer och privata företag.

Jämför dina favoriter
Jobb & Lön

Vi vet vad du kommer att få i lön - Vet du?

Ta reda på vad du kan tjäna efter din utbildning och hur jobbutsikterna i din bransch ser ut.

Till Jobb & Lön

Testa dig själv

Svårt att ta ett beslut?

Räta ut dina största frågetecken med vårt utbildningstest.

Testa dig själv