Freds- och konfliktkunskap A I

Uppsala universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Freds- och konfliktkunskap A I

Hur kan vi förstå väpnad konflikt och fred? Denna kurs ger en introduktion till de centrala frågeställningarna och forskningsområdena inom freds- och konfliktforskningen. Centrala begrepp som används för att förklara väpnade konflikters orsaker, dynamik och upplösning presenteras och diskuteras. Du lär dig också hur man gör en konfliktanalys, inklusive hur man självständigt samlar in och analyserar data om väpnade konflikter och hur man väver teori och empiri i en vetenskaplig uppsats.

Freds- och konfliktkunskap A I och A II motsvarar tillsammans Freds- och konfliktkunskap A, 30 hp. AI och AII kan läsas i valfri ordning.

Distanskursens upplägg: Undervisning bygger på självstudier och korrespondens med läraren, huvudsakligen via lärplattform. För att delta i undervisningen krävs datorutrustning med nätuppkoppling. Inga gemensamma kursträffar förekommer. Undervisningsspråket är engelska, men inlämningsuppgifter kan skrivas på svenska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet (med undantag för kravet på svenska)

Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet

Välkommen till Uppsala universitet Uppsala universitet är ett internationellt välkänt forskningsuniversitet med vetenskapens och utbildningens utveckling i fokus. Universitetet främjar utveckling och innovation genom en aktiv roll i samhället. Utbildningar på Uppsala Universitet Uppsala universitet har ett stort utbildningsutbud på...


Läs mer om Uppsala universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Uppsala universitetRecensioner

Det finns inga recensioner för Freds- och konfliktkunskap A I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön