Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans

Bergklint education
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
5 dagar heltid - 6 månader deltid
Heltid/Deltid
2 495 SEK inkl. moms
Kommande starter

Plats & start


Distans
2 495 SEK
2024-03-25

Distans
2 495 SEK
2024-04-29

Distans
2 495 SEK
2024-05-27

Distans
2 495 SEK
2024-06-24
sockerberoende

Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans

Distansutbildning i Sockerberoende - Verktyg och metoder för praktisk rådgivning

Det här är en vidareutbildning för Kostrådgivare eller dig med likvärdig utbildning inom näringsläraområdet.

Många lider idag av beroendeproblematik av olika slag och vissa forskare anser att sockerberoende ska räknas som en beroendedrog.

En stor del av befolkningen har idag svårt att hantera sitt sockerintag och behöver få kunskap om metoder som kan bryta deras beteende. För att hjälpa dessa människor att hantera sitt sockerintag får du lära dig olika strategier och metoder som du kan använda dig av i rådgivningssituationer.

Utbildningen i Sockerberoende tar upp hur socker och andra droger påverkar hjärnans belöningssystem och resten av kroppen samt hur beroende uppstår. Du får även kunskap i sockerberoendets biokemiska processer och deras påverkan på hjärnan.

På utbildningen får du även lära dig att tolka varningssignaler samt olika verktyg och metoder för att stoppa beroendeprocessen och förebygga återfall. Utbildningen i Sockerberoende ger dig en grundläggande kompetens i beroendeprocessen för att arbeta med människor som vill bli av med sitt sockerberoende.

Utbildningen i sockerberoende vänder sig till:

 • Dig som är verksam som kostrådgivare, dietist, kostekonom eller har likvärdig utbildning och som vill få en djupare kompetens inom sockerberoendeproblematiken

Utbildningen bygger på senaste forskningen om sockerberoende, och omfattar både teoretiska och praktiska moment, med många kundfall, vilket gör dig väl rustad för att jobba direkt ut mot kund när du har slutfört utbildningen.

Under hela utbildningen får du stöd och vägledning av kompetent och erfaren lärare som ger snabb återkoppling på dina frågor. All korrespondens sker via mail.

För att delta på utbildningen krävs tillgång till obligatorisk litteratur, samt dator och internetuppkoppling.

Utbildningen omfattar 5 dagars heltidsstudier. Väljer du att läsa på deltid så har du 6 månader på dig att slutföra utbildningen.

Efter att du är klar med utbildningen i Sockerberoende har du fått  djupare kunskaper inom sockerberoendets problematik. Du kan i din praktiska rådgivning, ut mot klient, arbeta med olika verktyg och metoder som hjälper dem att bryta sitt beroende.

Kursinnehåll

 • Sockerkonsumtion
 • Aptitreglering
 • Ätstörningar
 • Beroendeproblematik – olika beroenden
 • Sockerberoende – sanning eller myt
 • Sockrets påverkan på hjärna och kropp
 • Det dolda sockret
 • Behandling och prevention av återfall
 • Samtalsmetodik/MI - motiverande samtal
 • Praktiska övningar

Ansökan och behörighet

För att kunna ta del av utbildningen och tillgodogöra dig kunskaperna krävs det att du har någon typ av utbildning där näringslära har ingått. Det kan vara en Kostrådgivarutbildning eller någon likvärdig utbildning.

Examen, diplom m.m.

Efter kursens slut och godkända uppgifter ges ett kursintyg på slutförd utbildning! Avgift för kursintyg, 400 kr (exkl.moms) 500 kr (inkl.moms).

Kostnader

Kostnaden för kursen är 2495 kr (inkl. moms), 1996 kr (exkl. moms). Du har även möjlighet att läsa utbildningen genom finansiering. Tillsammans med skolans samarbetspartner, Svea Ekonomi, kan de erbjuda delbetalning, räntefritt på upp till 12 mån. Du väljer själv på hur lång tid du vill lägga upp betalningen.

Fortsatta studier

Efter denna utbildningen, kan vi även erbjuda dig, att gå en avancerad fördjupningskurs i sockerberoende  i samarbete med Bitten Jonsson - Bittens addiction.

Bergklint education

Välkommen till Bergklint education

Bergklint education är ett utbildningscenter som erbjuder kompetensutveckling inom kost, hälsa och livsstil. Vi erbjuder både yrkesutbildningar såväl som vidareutbildningar, både på distans och på plats, utbildningarna är kompetenshöjande och gångbara på marknaden. Våra elever är såväl privatpersoner som anställda...


Läs mer om Bergklint education och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Bergklint education

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 5 recensioner

Kursdeltagare

Jag tycker det var ett bra upplägg, uppdelat i olika delar. Innehållet var gediget-lärorikt-intressant varför kursen får en solklar 10:a. Har i och för sig inget annat att jämföra med, men jag är jättenöjd med responsen jag fick från ”min” lärare och att rättningen alltid gick väldigt fort. En mycket lärorik och givande utbildning!

Bianca Gustafsson

Bästa distansutbildningen inom hälsa! Jag läste både till diplomerad Kostrådgivare & Livsstilsrådgivare under 2017-2019, vilka även inkluderade utbildingen om sockerberoende. Mycket tydlig och lärorik utbildning man har genom hela livet, med väldigt bra och professionella lärare med mycket erfarenhet. Rekommenderar deras utbildningar och ger hög...

Visa hela
Susanne Olsson

Jag är så nöjd med er utbildning och jag kan verkligen rekommendera den till andra! Tusen tack för all feedback och snabba rättningar. Inte omöjligt med en fördjupningskurs hos er framöver 😊.

Recensioner
Kursrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner
Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sockerberoende – Verktyg och metoder för praktisk rådgivning - distans från Bergklint education, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön