Litteratur och skrivande – distans för seniorer

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans, Ransäter
1 år
Deltid
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Ransäter
Höst 2023
2023-05-15

Distans
Höst 2023
Seniorkurs

Litteratur och skrivande – distans för seniorer

Kursen riktar sig till seniorer som vill utveckla sitt skrivande med Ransäter som bas och samtidigt läsa olika typer av litteratur. Du får skriva dikter, berättelser, dramatik och annat i ett behagligt tempo.
Mellan träffarna har du läs- och skrivuppgifter att färdigställa på hemmaplan som sedan diskuteras i gruppen nästkommande kursvecka.
Inga förkunskaper krävs, bara en vilja att tillsammans med likasinnade utforska sitt skrivande.

Välkommen till Ransäter och Värmland!

Geijerskolan i Ransäter är en klassisk folkhögskola mitt i Värmland nära Klarälven.
Ett stenkast från Geijerskolan söderut ligger Erik Gustaf Geijers födelsehem, Geijersgården, och alldeles i närheten österut mitt emot Ransäters kyrka finns Erlandergården, Tage Erlanders minnesgård.

I bygden hittar vi också Värmlands största hembygdsgård, ett antal museer bl.a. Fridolf Rhudinmuseet och Gamla Brukets museer.

Sagans och kulturens landskap

Några mil från Ransäter ligger Selma Lagerlöfs Mårbacka och Sunne med den vackra Rottnerosparken, som bland annat var förebild till Ekebykavaljerernas hem i Gösta Berlings saga.

Det är också nära till Gustav Frödings minnesgård som ligger vackert vid Alster, och en bit österut hittar vi Nils Ferlins minnesmuseum.

Värmland är sagans och kulturens landskap. Ransäters centrala läge på Värmlandskartan gör det möjligt att inom rimlig tid nå många spännande utflyktsmål.

För vilka?

För dig som lockas av Värmland och vill befinna dig i ett kulturellt sammanhang där man tar vara på gruppdeltagarnas kunskaper och erfarenheter och jobbar för det livslånga lärandet.

Vad sker under de fysiska träffarna på plats på Geijerskolan?

Under kursveckorna möter du vår kursledare Linda Vestlund som har mångårig erfarenhet som skrivpedagog. Hon guidar dig genom skrivandets olika faser och ger dig verktyg att komma vidare.
Kursansvarig är Jonas Herrlin som också medverkar under kursen. Författarbesök ingår i kursen.

Vid dagens slut finns det tid för avkopplande samkväm på skolan. För de som vill kan man också delta i det myllrande liv som en folkhögskola med stort internat utgör. Vissa kvällar i veckan kan det ordnas cafékvällar och konserter av skolans deltagare.

Mellan träffarna på Geijerskolan jobbar du med läs- och skrivuppgifter. Som kursdeltagare har du möjlighet att påverka kursens utformning. Kontakten mellan kurserna hålls via mail.

Kurstid, mat och boende

Boende under veckan är förlagt till Ransbergs herrgård som ligger i naturskönt vid Ranån ca 3 km från Geijerskolan. Transporter från och till boendet sker på egen hand, varvid det är praktiskt med egen bil eller annat transportmedel. Helpension tisdag, onsdag och torsdag (frukost, lunch, middag, kaffe, logi måndag-fredag) inklusive kursguide. Måndag och fredag är resdagar, och träffarna med gruppen är förlagda tisdag, onsdag och torsdag.

Förkunskaper

Antagningsvillkor:
Inga förkunskaper krävs. Ansökan inskickad före 15 maj och ett personligt brev. Besked om antagning skickas ut efter sista ansökningsdatum.

Kostnader

Undervisningen på folkhögskola är avgiftsfri. Du betalar en avgift för boende 4 nätter, mat och kaffe på ca 2 700 kr/träff. Kostnaden för kursen är ett paketpris med mat och boende. Kostnader för studiebesök och resor tillkommer.

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Välkommen till Geijerskolan, Folkhögskolan i RansäterVill du gå på en skola för människor med olika livserfarenheter och livsplaner? Då är Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter helt rätt för dig. Geijerskolan grundades 1952. Huvudman är Stiftelsen Geijerskolan i Ransäter. Skolan ligger i Ransäter...


Läs mer om Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Litteratur och skrivande – distans för seniorer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

Hitta till utbildaren

Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter

Recensioner

Det finns inga recensioner för Litteratur och skrivande – distans för seniorer

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Litteratur och skrivande – distans för seniorer från Geijerskolan, Folkhögskolan i Ransäter, fyll i dina uppgifter:

Jag vill bli kontaktad via
Telefon
Sms
Mail
Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön