Masterprogrammet i tillämpad kulturvetenskap

Umeå universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Umeå
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Masterprogrammet i tillämpad kulturvetenskap

Masterprogrammet i tillämpad kulturvetenskap är en tvåårig utbildning som syftar till att ge den studerande breddad och fördjupad kompetens i kulturvetenskap. Utbildningen är en förberedelse för fortsatta akademiska studier på forskarnivå, men förbereder även studenterna inför arbetsliv utanför universitet. Under utbildningen utvecklar studenterna förmågor att omsätta fördjupade kunskaper om teori och metod i kulturvetenskapliga arbeten samt utvecklar kulturvetenskapliga kunskaper för praktiska och arbetsmarknadsanpassade sammanhang. De praktiska delarna av utbildningen handlar om social innovation och social hållbarhet, samverkansprojekt med externa aktörer samt sociokulturella omvärldsanalyser. Teori- och metodfrågor liksom frågor som rör kulturvetenskaplig relevans, problem och möjligheter i dagens samhälle ägnas stor uppmärksamhet. Programmet ingår i utbildningar i etnologi, konst- och bildvetenskap, kulturanalys samt museologi.

Förkunskaper

Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng eller motsvarande utländsk examen. Särskilda förkunskapskrav är: 90 hp i något av ämnena etnologi, konst- och bildvetenskap, kulturanalys eller museologi, eller motsvarande, inklusive ett examensarbete om 15 hp. Svenska och engelska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Examen & Intyg

Masterexamen

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogrammet i tillämpad kulturvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön