Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Kommunikation och värderingar

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Kommunikation och värderingar

Kursen syftar till att studera frågor i gränslandet mellan kommunikation, normer och värderingar. Vi inleder med en kortfattad presentation av grundläggande teorier om kommunikation, betydelse (semantik) och språkanvändning (pragmatik). Därefter undersöks olika praktiska och teoretiska kommunikativa utmaningar med avseende på exempelvis hur kommunikation kan etablera och reproducera värderingar, hur normer och värderingar kan påverka kommunikation, relationen mellan mål och medel för kommunikation. Kommunikation är ett komplext fenomen, och kursen ger en ökad medvetenhet kring fenomenets olika aspekter, vilket gör det möjligt att förhålla sig mer kritiskt till detta. 

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 90 hp i progression inom ett ämne, inklusive enskilt arbete om 15 hp, eller motsvarande. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 eller Svenska som andraspråk B/Svenska som andraspråk 3 och Engelska B/Engelska 6.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kommunikation och värderingar

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön