Hjälp oss att utse Sveriges bästa studentstad 2024 genom att göra en kort undersökning (1 min) 🎓

Offentlig strategisk kommunikation

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Offentlig strategisk kommunikation

Kursen syftar till att ge deltagarna användbara teoretiska verktyg för strategiskt kommunikationsarbete inom organisationer. Kursen behandlar kommunikation i organisationer ur olika organisationsteoretiska perspektiv så som de klassiska, HR- (Human Resources/Human Relations), system-, kultur- och kritiska perspektiven. I kursen tas också upp kriskommunikation, förändringskommunikation, beslutsfattande och strategisk kommunikation. Organisationers normer och deras betydelse för genus och diskriminering är viktiga inslag. Kursen omfattar också en genomgång av Förvaltningslagen, offentlighetsprincipen och bestämmelser kring sekretess. I kursen behandlas de olika föreskrifter som man inom myndigheter och offentliga förvaltningar bör känna till, exempelvis myndigheternas serviceskyldigheter, jävsregler och hantering av olika typer av handlingar.

Förkunskaper

90 hp i progression eller motsvarande inklusive ett examensarbete om 15 hp. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 eller Svenska som andraspråk B/Svenska som andraspråk 3 och Engelska B/Engelska 6. 

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Offentlig strategisk kommunikation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön