Frontend Developer

Handelsakademin
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Göteborg
400 yh-poäng
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2024-08-26 - Göteborg
Handelsakademin

Frontend Developer

Vill du skapa design och effektiva och funktionella webbplatser och webbapplikationer? Då är yrkesrollen och utbildningen Frontend Developer rätt för dig. Som Frontend Developer omvandlar du designkoncept och användarinteraktioner till kod, vilket gör att användarna kan interagera smidigt och intuitivt med webbapplikationen

I rollen som Frontend Developer är du en avgörande kraft för digital framgång. Du står bakom att skapa och förverkliga visuella och interaktiva digitala lösningar. Din uppgift sträcker sig från att omvandla designkoncept till kod och säkerställa att webbplatser och applikationer är användarvänliga och estetiskt tilltalande.

I rollen ingår att optimera gränssnitt för olika plattformar. Du löser tekniska utmaningar, samarbetar nära med andra utvecklare och strävar efter att förbättra webbplatsernas prestanda. I en värld där tekniken ständigt utvecklas är din roll nyckeln till att skapa moderna och effektiva digitala tjänster.

Som Frontend Developer samarbetar du nära UI/UX-teamet och digitala designers för att skapa responsiva och användarvänliga webbplatser och mobila plattformar. Du arbetar med den synliga delen av webbplatsen och ansvarar för att koden skapar sidor som är lättnavigerade, snabba och tillgängliga oavsett enhet.

För att bli en framgångsrik Frontend Developer krävs det en kombination av tekniska och mjuka färdigheter samt förmågan att arbeta i team och samarbeta med andra utvecklare, designers och kunder

Yrkesroller efter utbildningen

  • Frontend Developer
  • Webbprogrammerare
  • Gränssnittsutvecklare
  • UI/UX Developer


Dina möjligheter till jobb:

Möjligheterna till jobb som Frontend Developer är lovande och sträcker sig över många branscher. Eftersom behovet av kompetensen fortsätter att växa, öppnas dörrar till olika karriärvägar. Den snabba utvecklingen av användarvänliga, integrerade webbaserade applikationer i kombination med fordonsbaserade system, mobiltelefoner, surfplattor och andra mobila enheter ökar efterfrågan av utbildade Frontend Developer än mer.

Läs mer om arbetsmarknadens behov på nbi-handelsakademin.se.


24 veckor värdefull praktik på företag (LiA)

Genom dina praktikperioder (12+12.v) ute på företag får du möjlighet att skapa goda relationer och få värdefull praktisk erfarenhet. NBI/Handelsakademin kan tipsa om LiA-företag, men du tar själv kontakt med företaget och säljer in dig.

Läs mer om våra partnerföretag på nbi-handelsakademin.se.

Studieform:

Utbildningen sträcker sig över 2 år, motsvarande 80 veckor. Detta är en schemalagd heltidstubildning med undervisning på skolan, och online 2-3 dagar per vecka. Övrig tid arbetar du självständigt eller i grupp och kan själv planera din tid. Under lärande i arbete, LiA, följer du de arbetstider som gäller på företaget.

Läs mer om vår pedagogiska modell på nbi-handelsakademin.se

Kursinnehåll:

Arbetsmetodik för utvecklare- 15 YH-poäng

Agil projektledning- 15 YH-poäng

Dynamisk webbutveckling- 60 YH-poäng

Examensarbete- 30 YH-poäng

Grafiska verktyg för gränssnittsdesign- 15 YH-poäng

HTML och CSS- 40 YH-poäng

JavaScript 1- 50 YH-poäng

JavaScript 2- 40 YH-poäng

LIA 1 (Lärande i arbete) - 60 YH-poäng

LIA 2 (Lärande i arbete)- 60 YH-poäng

UX/Usability- 15 YH-poäng

Förkunskaper

Förkunskaper

Gymnasieexamen samt

  • lägst betyg E i Programmering 1/A eller motsvarande kunskaper

Saknar du behörighet?

Om du inte har ett betyg i Programmering 1 men tror att du har grundläggande kunskaper i ämnet, kan vi erbjuda dig att läsa en kurs förberedande kurs i för att bekräfta din behörighet.

Läs mer om hur du kan bli behörig på nbi-handelsakademin.se

Ansökan - såhär går det till

Ansökan görs via nbi-handelsakademin.se. På utbildningens sida finns länk till yh-antagning där du registrerar dig och gör din ansökan, och vi guidar dig genom hela processen. Det är viktigt att du lämnar in din ansökan i tid även om du väntar på betyg/intyg - du kan komplettera senare.

Läs mer om ansökan på nbi-handelsakademin.se

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen, 400 Yh-poäng

Handelsakademin

NBI /Handelsakademin är en av Sveriges mest etablerade yrkeshögskolor och har anordnat YH/KY – utbildningar sedan starten 1996. Vi erbjuder utbildningar inom IT & Tech, Inköp & Logistik, Ekonomi & Juridik samt till Ingenjör. Vårt starka nätverk med näringslivet  och lång erfarenhet...


Läs mer om Handelsakademin och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Frontend Developer
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Handelsakademin

Redegatan 1H
426 77 Västra Frölunda

Recensioner

Det finns inga recensioner för Frontend Developer

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Frontend Developer från Handelsakademin, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön